Delay Period 9 Hari Tp Upt Negative

Hye mommies.. Ada x mommies penah mengalami mcm sy? Sblm ni period xpenah missed tp kali ni period dh delay 9 ari tp pg td lepas bgn tido cek upt - ve.. Sy guna brand dip n tel.. Brand ni ok x? Arap mommies yg penah alami boleh respon ye.. Yg xpenah alami n ade sebarang cadangan sy mohon bantuan.. Tq ?

5 Balas

Pernah..masa tu lps 3-4bulan kawen..lambat 11hari..pdhl mmg xpernah lewat period..siap ada loya2 lagi masa tu..tapi harini cek upt negatif,esok nya terus period dahh..kecewa sgt masa tu...last2 terus xde berharap lagi.. Alhamdulillah akhirnya lepas setahun lebih menunggu,skrg dah 19w da😊

Saya pernah delay period 56hari sis.. Setiap minggu beria check upt.. Tapi-ve.. Selalu period regular je.. Last week baru period datang haa. Ambik kaw sakit.. Darah ketul2 turun.. Kadang2 hormon pun boleh jadi sangkut.. Tapi mana tahu ada rezeki sis pregnant kan.. InshaAllah aamiin

4y ago

Ye kalau pk anak mmg nk ramai.. Tp tulah yg sulong pon baru nk masuk 3 thn.. Beza setahun sorang.. Penat jugak nk handle smp suami pon trauma.. Hihi..aamiin terima kasih.. Sy doakan awk pon akn ade rezki anak nanti.. Byk²kn berdoa ye jgn putus asa n doa..

Kdg2 mmg ade org hri ovum kluar tak tepat dgn kiraan. Mgkin blh cek smula aftr 3w. Sy doakan sis dpt rzki utk ada zuriat sndiri amin

4y ago

Allahuakhbar sis.. Sbr ye.. Btl tu, mcm mna pun try scan blik utk confirm je. Tu lah bila dah ada anak ni kan, kita lbih pk anak2 sbnrnya. InshaAllah tkde ape, kita fikir yg baik2 je. Semoga sis sihat2 belaka tkde mslh. Apa2 update la sni nti ye ☺️

Tak semestinya delay/missed period tu tanda hamil sis. Mungkin ada gangguan hormon or badan stress

Sy pun pernah missed 9 days tp xpregnant...kdg2 Kita tak period bukan sbb pregnant.

4y ago

Yeke.. Sy mc ade sakit² belakang n perut pon mcm xselesa.. Xtau lah tu.. Risau jugak kan.. Tkt penyakit ke ape ke 😩