Sedih

Salam... Ade tk mcm sy... Time mngndung arwah mak mninggal...? Maaf lari tajuk... Sj nk lepas kn semuanye... Rasa down habis bile arwah mak tkde... Kandungan sy 2bln arwah mak meninggal... Kasih syg seorg mak da takde... Sy ank sorg pmpuan daripd 4adk brdik.. Yg lain smua lelaki... Harapan utk jaga brpantang nt musnah... Sy brharap arwah mak ade dismping brpntang tk kesampaian... Skrg sy nk lahirkn ank first... Dan sy seorg je pmpuan dlm adk brdik... Mcm mne perasaan korg bile harapan tu semua tk kesampaian?? Hrp dye dpt tgk ank kite... Tp tk kn ade.. Sedih kn... Tkde semangat lgsg kn..wlaupn ade mak mertua yg nk jge.. Tp sy rasa tk sama mcm mak kndung kite sndiri... Hanya allah je thu ape perasaan sy skrg... 9/12/19 genap arwah mak sy prgi 100hari... Rindu yg teramat sgt... Smpi skrg sy menangis tringat arwah mak... ???

1 Balas

Salam takziah sis. ❤️ Jangan terbawa-bawa sedih tu, sebab kandungan puan lebih utama sekarang. Sepupu saya nasib hampir serupa, 3 hari selepas arwah mak dia meninggal, dia bersalin anak sulung. Kawan saya pula mak nya meninggal semasa betul-betul di awal kehamilan dia. Saya faham apa perasaannya bila seorang sahaja anak perempuan dan mak meninggal di saat emosi kita tak keruan. Semoga puan terus bertabah dan kuat. Anak puan mungkin pengganti arwah, jadi hargai nyawa yang ada di dalam perut puan