Bingung dh 23 week masih kecil

Hy mom sta risau tngok perut sya sendiri sebab sya dh 23 week kecil tak mcm 6 buln guys hmmm .. orng !! Slalu pegur perut saye kecil .. saye benci dkat orang yg selalu ckap perut saya kecil .. saya harap baby sya okey je sihat je .. btw ade yg sma mcm kite ke😪

17 Balas

Awak sabar ya, saya pulak jenis badan berisi,lepas tu, perut saya skrg dah 5 bulan, tapi org kata tak besar sngt,mula la pikir macam2. Saya ddk sini kami ada kelab isteri2, setiap kali jumpa, dorg tanya dah berapa bulan, ha mula la cakap cerita itu ini, tu belum lagi sis, kak kak ni duk bercakap ha kalau ikut muka bapak, comei putih , hidung mancung, hndsome la ap la. Sebab suami saya mmg putih, hidung mancung, hahah, kira good looking jugak la, suami lak keja bahagian estate, dorg macam tak caya kalau tngok muka keja estate tapi bahagian exec, kdg bnyak kerja luar jugak. hhihi. terasa kita wakk kalau dorg duk ckp menatang2 kita ni kulit agak gelap sikit, hmmm kdg saya kalau dorg kata gitu walaupun melawak, saya balas jugak la, kenapa kalau baby kluaq nanti kluaq ikut muka mak dia x comei kaa, trus dorg gelak2, eh tak de la kak gurau jaa. Masalahnya stiap kali jumpa ckp gituu.Sabar je, kadang balik bagi tau hsbnd, dia kata sabar laa, kdg mulut org suka bnding2 kannn. Saya mmg jenis kdg tak amik port sngt kdg bnda2 kecik, tapi mgkin prgnant, kdg hati terasa kan walau kdg tu pikir dorg melawakk😭

1y ago

betul sis ni first baby.. yg saya takdapat terima dia tego perut sya kecil dh 6 buln still kecil pasti ank tu keluar kecil nanti ,, bolh pulak dia ckap mcm tu ishh geram saya sis😌 masa tu sya pi jln !! dgn kakak ipar kepadah suami sya .. sebab tu lh klau orng tanya sya senyum je .. sya mls nk kisah ,jawap pun nanti jwapan yg sma je diorang bagi .. susah lh dudk kat kmpung bnyk makcik bawang ni .. mulut tak reti nk diam😌pelek tau mereka dulu tak mengandung ke sesuka hati je ckap yg bukan !! kat orng yg mengandung😌 .. kalau ckap yg baik !! tak pe lh ni yg aneh !! cx suka lh sye benci dngar orng ckap mcm tu kat baby sya .. pasti baby sya sedih dngr orang ckap dia mcm tu ,, sampaikan sya mengadu kat dokter sye orang slalu ckap yg tak baik terhadap kandungan sya😌,, tpi sya bersyukur sebab baby sihat alhamdulillah😊❤

Saya pun 22weeks pun org kata kecik.Pastu suruh makan banyak,kadang terasa tapi saya positif je maybe besar perut ni ikut badan lgi ii first time mom kan .saya scan dgn doktor kat klinik ken rimba pun doktor kata perut saya okay je kecik mcm ni sesuai dgn badan tak usah besar ii sgt nnti tk larat katanya 🤭Alaa tkpelaa mummy at least kita boleh bergaya sikit ,takde pening nak bazir beli baju besar banyak ii 🤭 mummy positif je okayy

Hiraukan je. Selalu bump kecik, core muscle (abdomen) kita kuat. Yg obvious tu sbb weak core muscle. Klau sblum pregnant rajin buat exercise abs mmg x nmpk bump sgt. Peranan muscle sbnrnya. Tp tulah nk explain dkt org yg tk thu sains pun payah guna bhsa pasar. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

normal je perut kecik.. sy masa ngandung first baby org ckp mcm tkmengandung 🤣 , tup-ii beranak.. misi yang rawat sy pon ckp perut sy kecik.. kurang regangan.. biasa laa tu first baby.. tp second ni perut jadi besar sikit laa

cakap dkt dorang jgn byk sgt tgk drama malays. tgk sama fakta2 pasal ilmu kesihatan, drama luar byk bg fakta bab perubatan. drama malays tunjuk ja hospital tapi keluaq kisah cintan cintun.

Normal awk sbb tak smua org prut akan bsr 🤭 mcm akk sy tinggi 170 berut dia kcil je mcm 3 buln pdahal dah 9bulan tup tup dia besalin trus trkjut org tu 🤣

sy dh 22w pon xnmpk sgt perut... biar kan aje ape org nk ckp... yg dok bawak bby dlm perot tu, kita... mgkn org tu jenia perot nipis, mudah nampak bby bump...

ok laa perut kecik.nak solat pon senang.baju pon bole pakai lg yg sedia ada🤣yg penting tiap kali scan bby okok jer.hat tu yg penting.

sama mcm saye sis..22 week tp perut masih kecil . selalu orang tegur knpa perut kecil...tk pe yg penting baby kita sihat 🤲

Saya pun sama 22weeks tpi still kecil. as long as dah check baby sihat mmbesar dgn jayanya pun dah okay sis. Hhe don't worry 👍🏻