saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?

hb rendah apa perlu makan...?

saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?
66 Balas

1. Makan daging merah. Makanan yg ada kandungan zat besi tak blh cabar daging merah yg tinggi zat besi. Mkn lh 2/3 kali seminggu. Mkn sebesar 2 kotak mancis je setiap hidangan. jngn bnyk sangat. 2. Janganminum kopi, teh, koko (yg ada kaffein) sbb menghalang penyerapan zat besi. 3. klu minim susu jngn mkn pil zat besi pd waktu yg sama... nnt tak berkesan pil tu. All the best

2y ago

💐