anemia / hb low

hi momies , sape sini ada anemia ? hb sentiasa drop walaupun dah makan apa yang nurse suruh ? contohnya makan bayam lah , makan kerang lah tapi still hb tak naik ? sekarang saya consium iberet & pati delima gulsan saya stress , makan itu ini hb still drop , sekarang dah 31 weeks hb ( 8.7 ) hm , ada cara tak macammane nak naikkan balik hb ni ? help me

5 Balas

sis minum teh coffe tak??klau ye..pntang dulu...sbb sy pun anemia...tris ke 2 ni kuat minum teh je...skli hb drop...skrg ni sy pntang semula dri minum semua tu...air kosong dengan jus buah je..

Cuba Puan tukar ke Maltofer. Tapi make sure Tanya and inform nurse dulu bgthu sis nak tukar ubat.

Cuba try makan buah naga merah dan minum air barli.. Sy amalan kan Alhamdulillah ok

elakkan kafein mcm kopi teh coklat..

jambu batu?