saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?

hb rendah apa perlu makan...?

saya dah makan semua nie... tapi hb masih tak naik... kat mana salahnya...?
66 Balas

Try makan jus delima or pati delima. Last pregnant saya, saya try yg ni hb saya ok. Jambu batu pun saya makan hari2. Alhamdulilah. Try laa

3y ago

Hi awak. Boleh saya tahu brand apa untuk pati delima tu? & agak agak, sesuai tak untuk yang ada gdm? Saya ada gdm on diet. 😊

sy suka mnum jus delima fresh.. seminggu 2 botol.. beli dpan masjid kampung baru 🤭 alhamdulillah spanjang preggy xde msalah hb ☺️

3y ago

seminggu dua kali ye... okok... noted

Sy makan daging dgn kambing selang sehari .sy brkeja rumh mkn ikan tmpt kje mkn daging dgn kambing ehheeh dr 10.0 naik 11.0

Sebelum mkn mknn lain ada jarakkan dua jam selepas mkn ubat tak? Kalau dah mkn dulu, paling kur sejam lps tu baru boleh mkn ubat.

3y ago

baik sis... trimaks

saya amalkan AG Cera seminggu 1 sachet.. alhamdulillah hb naik smpai 13.. tp air masak perlu cukup dlm badan..

Cuba Makan Minyak Kelapa Dara. Cari yg capsule. Zincofer pun makan juga. In sha Allah, HB cantik lepas tu.

klu sya biasa pas mkn zincofer minum air oren squad tu mkn buah oren skli lpstuh mkn bnde yg ade zat besi

Kalau hari nk pegi checkup, pagi mse sarapan atau sebelum checkup tu jgn minum susu.. insha allah hb ok

Sy pon mnum mamariam. Tips sy mnum 3 sudu lebih masa hari nak check up. Hari biasa kerap mnum. Mmg naik.

3y ago

tulah... klo boleh nak telan je satu botol sehari... tapi harga agak mahal pulak... 😅

Cuba ambil syur bayam... Teh, coklat dan kopi x perlu minum. Pil Iron mkn slpas 1jam mkn. Telur jgn xmkn

3y ago

Sayur bayam boleh makan tapi dia tinggi kalsium. So make sure jarakkan dgn ubat 🤗