HB LOW.

Hari ni check up hb makin turun. Dari 12 turun ke 10. Hari ni 9 pulak. Makan zincofer sebiji sehari. Makan daging, buah epal oren betik sayur semua. Apa lagi ek. Jus mamariam okay ke ibu ibu? ?

15 Balas

Jus mamariam ni ikut orang juga sis. Untuk saya, tak de effect. Saya minum 2 - 3 botol hb tetap low. Still anemia in pregnancy. Lepas tu saya terus stop sebab tak beri kesan + mahal harga dia. Saya start je consume zincofer dan minum dengan air limau kasturi yg bancuh sendiri stp malam, dan iron tablet 2 biji setiap pagi,Alhamdulillah hb saya naik

sis try mnum air buah rebusan nufiya..saya pn smpai kna warning dktr klu xnaik hb kna cucuk utk tmbh hb..saya try minum 4hri hb saya dh naik msa jmpa nurse KD dan tdi jmpa dktr Kk ambil drah syukur btmbh lgi hb..

Kalau da usaha mcm2 tp hb still x pick up, slalunye dr akan buat siasatan.. mungkin ade sebab lain.. sis ade pantang makan x? Jgn minum coffee dan bubble tea sebab kandungan caffeine tinggi

jus mamariam ni..tengok org juga sis..kalau pdan..ok la..tpi kalu sya x pyah nak mahal2 mnum jus sunquick juga..tahan sebulan juga mnum jus tu..tpi jgn cmpur gula..takut sngkut gdm

4y ago

mcm mana sukatan bancuhan air suquick ..air suquick jenis apa

Cuba sis minum susu HL yg low fat dan air rebina. Saya harian minum air mineral and rebina berry. Lepastu pagi minum susu. Alhamdulilah naik sikit

Jus mamariam ok je.. Bdn trus btenaga.. Tk de alahan n lesu2 ltih2.. Susu farm fresh kurma naikkan hb jgk tau.. Sy try dua2

minun ubat zincofer tu dengan jus sunqiuck..sya da 36weeks .hb stabil smpai skrang...12 ..hnya amal kn tu je

Saya consume zincofer dgn air limau kasturi... Dari low hb 9 terus naik ke 13 hb nya...

selain jaga makan, waktu rehat pun kena check jugak, cara mkn vitamin pun kena follow betul2

Saya makan pil sangobion. Makan jambu batu. Bayam merah, kerang