vitamin?

Hai..sy dh masuk trimester 2..sy ada trbaca yg klu dh masuk trimester 2,mommy consume obimin, tp sy masih consume zincofer dgn calcium tablet tu..kne tggu nurse ubah vitamin atau kita beli sendiri dkt farmasi?

2 Balas

X semua org consume vit yg sama, mcm sy tak tahan obimin, sy mkm iberet.. kwn sy zincofer, ada yg maltofer.. zincofer & calcium tab tu pn dh okay, xperlu tukar lg..

Slg ok mkn ubt tu sis mkn je..Kcuali xsesuai dgn bdan kte akan tkar ubt lain...Sye dulu xok zincofer bgthu kt misi yg jaga kte dan tkarbke obimin...