maltofer dan iberet

salam semua...boleh x saya consume iberet atau maltofer selepas lahirkn bby...bby sy dh masuk 5 bulan...tp vitamin yg sy beli tu bnyk lagi yg lebih...rase mcm membazir...xpe ke klu sy mkn tp menyusukn anak..

1 Balas

selalunya kalau vitamin ada tulis utk pregnancy & lactation tu boleh. lactation utk ibu menyusu. mcm sy hr tu consume ganilia masa pregnant pegi klinik swasta doktor tanya nak mkn lg x ganilia sebab utk ibu menyusu jugak. even keluar wad lps bersalin pun hospital bekalkan iron tablet utk ibu sebab ibu dah byk keluar darah masa bersalin. kalau x pasti consult doktor dulu.

5y ago

tp vitamin tu tlis untuk pregnncy shj..xde tlis plk lactation..