Zincofer vitamin

Hai ibu, sy dah tukar ubat obimin ke zincofer, tp zincofer langsung x boleh makan, terus muntah, smpai kosong perut, nurse ckp ganti vitamin kat farmasi, vitamin apa yg bagus yer? 14week

2 Balas

1st pregnant sy makan iberet. Lepas minum ubat tu je sy loya muntah tak lalu nak makan & sembelit. 2nd preg ni sy cuba ambik zincofer pulak *doc kata lagi kuat dari iberet* tapi sy cuba makan sebelum tidur. tapi kena pastikan lepas makan ubat tu terus tidur ya 😆 sebab pernah sekali dah minum tapi lambat tidur, sy pening & muntah haha. lepas dari tu lepas minum zincofer je sy memang terus tidur. esok pagi bangun alhamdulillah tak rasa pening loya ke apa langsung ☺️

Try maltofer sis..kat farmasi ade

3y ago

Tak die rase coklat sedap.. Sbb tu kat KK takde 😅 kene beli sndri. Sy zincofer & obimin dua2 takleh telan