Vitamin Untuk Baby

Hi semua. Sy masih baru dlm ni. Sy dh 23weeks.ada masalah hb low. Skrg ni doctor suggest iron tablet. Sy xambil apa2 vitamin selain dr iron tablet. Cukup ke vitamin utk baby klu sy consume iron tablet shj? Sbb ada doctor x bg sy ambil obimin atau extra vitamins. Katanya iron tablet dh cukup utk baby growth? ada sape2 experience mcm sy? Mind to share.. ?

7 Balas

Sama macam saya. Doc tak bagi ubat2 kkia sebab saya high risk. Dari tahu pregnant - 4 bulan, saya makan folic acid je. Masa 4 bulan saya start makan maltofer untuk hb. Tapi 4 bulan hingga 6 bulan saya ada ambil supplement lain, pastu saya stop sebab ganggu hb. So, start dari 6 bulan tu saya makan maltofer je sampai la nak bersalin. Susu pun tak minum. Cuma lebihkan buah dan sayuran je.

5y ago

Tak. Maltofer hanya iron semata-mata, bukan multivitamin. Dalam maltofer takde vitamin, A, B, C, D, kalsium atau sebagainya melainkan iron sahaja. Maltofer yang saya makan adalah Maltofer kotak warna oren, dari Australia. Kalau awak maksudkan Maltofer selain daripada kotak warna oren, yang itu saya tak pasti kandungannya.

Makan dark chocolate,ada iron tu..sya makan dark chocolate Sama husb selalu masak sup ayam [email protected] sya ok je maintain..lihing@samsu tu bagus tu..traditional utk menambahkan darah dlm badan dan buang angin..sedap😋😋

TrY iberet/zincofer atau vitamin penambah darah lain, minum dgn sedikit jus oren.. acid dlm jus tu bantu penyerapan vitamin tambah darah dgn lebih berkesan lg

Masak sup ayam kampung.. Masak hati ayam.. Dijamin hb terus naik😁

Iron tablet je ke ada nama lainnya?

Iberet the best ever.

Mkn IBERET