Hb low

hi mom,,sy hb low 9.6 ada tak antara mom yg pernh minum new obimin +iron tablet? New obimin beli kat farmasi,tp farmasi ckap ubat ni sebagai vitamin saja klu nk naikkan darah tak cukup..

12 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sya aritu hb 10.4, dktor syorkn mkn iberet... Tpi msa check up bru2 ni hb mkin trun jdi 9.4 dh cube mkn hti ayam, sayur bayam, buah2, dging semua mcm tu gak drah sya 😫 xtau nk wat cmne lgi...mnggu depn ad check up pagi, klau drah still trun trpksa la jmpe dktor...😭😭 Hope xpape la

3y ago

Minyak klapa dara yg cmne? Sis ad gmbarnye? Ke bole bli jek yg mne2??

Sy mkn iberet + ubat iron yg colour coklat tu. Alhamdulillah hb mkin naik. 😃Pastu sblm tca jmpa misi, try mkn kurma dgn jum yg gnjil . InshaaAllah 🤲🏻❤️

Saya ambil iberet dgn air oren sunquick tanpa gula . Hb dari 10.2 trs naik 11.2 . Klau mkn ubat dri kk hb makin turun , beli ubat kt farmasi bru hb naik .

3y ago

Hari tu pun saya 10.2 naik 11.7 , doc tanya cara saya makan ubat ? Saya cakap makan dgn oren sunquick tanpa gula , pastu doc pesan kalau boleh elakkan sbb sunquick tu dah banyak kandungan gula dalam tu . Klu boleh air freshh tanpa gula . Takut nnt lekat kencing manis . Heee sekadar berkongsi . 🥰

Maltofer bagus utk hb low... Saya dah try... Saya pun hb low... 😊 Lg pun maltofer senang dan sedap nak mkn...

gabungkan new obimin dgn maltofer sis.. kawan sy buat gitu naik hb dia

Makan minyk kelapa dara sis, inshaAllah hb maintain je tinggi👍

maltofer beli kt mana ? kk tak bgi pun . bagi zincofer je ngn iron

3y ago

maltofer dkt frmasi ada jual

jus delima gulsan bagus utk hb low ..

VIP Member

Sy ambil prenavite.

VIP Member

Maltofer puan ..