34 weeks.. xbnyk gerak

Hai... Start ptg smlm baby kurg gerak.. Dia gerak tp xaktif.. Cnth gerak yg sgt slow.. Ari ni g scan kt klinik.. Dr ckp jntung smua ok.. Alhamdulillah.. Dr ckp.. Kdg2 dia akn gerak slow je.. Tp klau xgerak smpai ptg.. Kne g hosp.. Alhamdulillah.. Skrg dia da aktif blk.. Fuh.. Lega.. Baca kt google.. 34weeks.ni.. Baby da kurg aktif.. Btl ke?

6 Balas

Betul lah rasa ny,sy 35weeks ada 2 hari baby kurang aktif,tfikir nk ke hospital,tp sy ada cerita2 dgn baby,lepas tu baby bagi reaction lh jg,jd sy fkr still ok,lpas 2 hritu baby dh aktif blek,paling xtahan klu mlm. .aktif sgt,sampai ulu ht pn sakit😅

Sye da msuk 35w. Tpi baby aktif dari awal start kira pergerakan 28w smpai skarang pattern gerak sme je. Cuma dlu tgh hari dia banyak tido tp skang tgh hri pun aktif smpai berombak perut 🤭😂

Kadang2 sbb ruang dah sempit. Tapi yg penting cukup 10 gerakan tu. Kalau dia kurang gerak, awk try minum air sejuk/manis. Tak pun minum air kelapa. Biasa baby akan aktif je bila kita minum air2 macam tu.

yup...sy dh36w3d..bby makin kurg gerak tpi tetap ckup kiraan 10kicks tu.. sbb dia mkin sempit ruang sbb tu kurg gerak..

baby sy aktif smpaii lhir 😌

Alhamdulillah syukur