30week baby kick slow

Hi mommy2, sy nak tanye . Baby sy jenis kick slow , gerak slow . Normal tak ? Jarang sangat dia kick kuat. Btw sy pregnant baby girl . Kalau sy kacau dia memg dia akan move . Sepanjang sy scan dia ok je . Denyut jantung ok . Ke baby girl memg jenis gerak slow ? Yg sy perasan kalau sy aktif , banyak gerak .. dia memg akan gerak jugak . Kalau tak memg kene kacau dia dulu baru dia gerak . Cnth kalau sy banyak jalan , banyak buat keje .. Memg akan rasa dia banyak move even slow . Kalau sy banyak tido dia memg akan kurang gerak . Ke baby ni jenis ikut mak nye ? Pening sy kadang2 risau pun ada . Tp tiap kali scan dia ok je . #firstmom #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

mybe lah sbb kulit perut tebal..mcm sy..kadang x berasa pon baby gerak..siang2 time buat keje or byk berjalan x rse pon baby gerak2..perasan 1 2 pegrakkan je..tu pon slow amat..time mlm nk smpai ke subuh biasa baby aktif..alih2 dah keluar ni aktif amat..x reti dok diam..tido siang pon 10 minit je skali tido

itu perkara biasa sis .. yg pnting bby ok jer dlm tu .. sy punya pun kurg kurang juga kick .. biasa lah kalau bby girl ni ..mmg slow sikit ..kalau bby boy mcm anak 1 dn 2 sya dulu...mmg kuat kick nya ..smpai ternampak dia punya tendangan tu ..

ntah la 😂 kzen sy slim tp bby dia jenis aktif cuma tak kuat je gerakkan mngkin juga sbb bby girl..sy pregnant bby boy jd mmg sakit sngt jika dia dh gerakkan siku..smpai timbul kaki klau dia dh main tendang wlaupun kulit tebal ..skrg 34w ..

sy 28w bby girl jugk law sy buat kerja dy memg slow...ad time3 dy laju

kulit tebal ke puan? Kadang tu jadi faktor

kdg mungkin kulit perut tebal