Gerakan baby

Hi. Saya baru masuk 29 weeks harini. Semalam nurse baru suruh kira gerakan. Kalau harini baby gerak tp tak aktif sgt, mcm kita rasa dia gerak tp tak timbul kt perut tu boleh kira as gerakan tak? Sebab selalu kalau dia aktif saya rasa baby timbul. Tp harini mcm slow je dia gerak. Tp kalau saya minum air sejuk dia gerak je. Normal tk mcm ni?

2 Balas

saya tgk jg.asalkan dia gerak tu okay la..ya kdg xtimbul kan..kalau timbul kt perut mcm kick tu... as long as dia gerak tu sy kira as 1..then dia akan diam dlm 20 min-30min .next gerak bru kira 1. . yg sy prasan..kdg tgh hri baby aktif...esok tu waktu lain plak...mcm smlm mmg baby sy kurg aktif siang2..mlm plak dia aktif ..hr ni pn dri 6pm- lps maghrib kuat dia menendang. inshaAllah baik2 je kot🥺🤲

sis nurse xde ajar ke mcm mana nak kira? gerakan yg kuat dan byk kali kena kira. bukan gerakan yg sampai timbul dia tu. kalau dia gerak byk kali and kuat tapi x timbul, kira as 1. kalau dia gerak sampai timbul pon kira as 1.