Baby kurang gerak

Hai semua,normal ke baby 28w 3d kurang gerak walaupon sy bkn jenis aktif buat kerja? Dh mkn,dh mnm air oren,bby ttp kurg gerak,klw ad gerak pon slow sgt2..Last scan 2hr lepas doc ckp semua normal,sempurna..n bert bby 1.2kg.. tp skrg ni bile sy kurg sihat(batuk,xsdp bdn) baby jd kurg gerak.. Tolong saya 😢 #firstmom #pleasehelp

2 Balas

kdg da padat, jd pergerakan pon terbatas. asalkan ckup kiraan prgerakan tu ok je. maybe terlalu slow. cuba minum air sejuk or makan coklat pulak. atau sis betoi2 dduk rilex then sembang2 ngn bby. ne tau de gerakan tu terasa ckit

1y ago

kalo xckup pergerakan tu pergi hospital tros ok

Sama la dengan saya . Kekadang saya cuba macam2 cara nak bagi dia aktif .

1y ago

Tapi macam saya if baby kurang aktif jugak saya cuba ikot saranan orang . Lompat setempat or lari setempat tapi dalam seminit macam tu jelah . Lepastu dah ok dah aktif dia . Sebab saya minum ais or manis2 ke tak berapa jalan jugak 😂