34 weeks pregnant

Hi mommy2, nak tanya normal ke baby kurang gerak ? Tp ckup jee 10kick . kdg2 ptg dia diam jee tapi malam aktif . dan ada masa tu beralun je, klau beralun tu kira dia gerak jg ke ? #seriusnanya #firstmom

4 Balas

dia gerak halus² je kn 🤭 selgi cukup 10 kick dia normal je , sbb semakin baby ni mmbesar,semakin sempit dia dlm perut , jdi ruang untuk dia bergerak pun kurng 🤭dh 35w ke ats ni kita kne lbih alert dngn pergerakan dia ,sbb ruang semakin padat tkut bayi blh lemas 🙆🏻‍♀️

1y ago

ha tu lah pasal, kdg2 risau . dia diam jee lepastu baru dia gerak cm smooth2 jee . kita pun mula lah gelabah hehe 🤣

sama la... malam ngn subuh baby aktif je... tapi pagi sampai tghri mcm mcm tu diam je... kadang risau gak... mnum air sejuk dengan mnum jus manis... tak lama mesti bby bgun gerak, baru la senang hati sikit... risau klau xgerak2 ni... saya da 35w4d

selagi cukup 10 kicks, ianya normal. baby dah makin besar sis. jadinya pergerakkan dia terhad. kalau rasa beralun tu bergerak la. 😊

1y ago

ohh okay sis, alhamdulillah lega dgar . hehe kita risau first mom kan 🤣

Sama la mcm sy skrg.. mlm n subuh aktif je gerak.. bila time nk kira tu dia slow je..