air gula

Hai smua nak tanya betul ke smua ibu prgnt wajib minum air gula? Sbab kwn cakap memang smua ibu prgnt wjib mnum air gula, now msuk 6 month belum juga nurse suruh minum air gula, maybe msuk 7 8 9 bln mcm tu nurse sruh kot, anak prtma takda pun nurse sruh minum, tak tahu lah skrg wjib mnum ke tak ?

23 Balas

Sis umur berapa masa anak pertama. Biasanya umur bawah 25 tak perlu minum air gula. Atas 25tahun yg wajib minum.

5y ago

Oh patutlah terlepas dari kena minum air gula. Untung sis.

Nurse tmpt sy ckp lbih 25thn kne mnum aor gula,, sy pon dh minum... Walaupon result normal kne mnum jgk lg😬

Umur 25 tahun ke atas wajib minum. Tak kira ank sulung @ tak. Kalau takde msalah lain hnya minum sekali je.

Hanya ibu yg ade fktor risiko je kena minum air gula..if normal akn diulang msa kndungan 28 minggu...

Umur 25 keatas, bmi lebih dan kencing manis.. Tak silap cbb faktor tu ja kena minum aiq gula...

sy kne minum sbb bmi overweight.. klau xde ape2 problem rsenye x yh minum pon

sya minum skli saja.. sebab berat badan naik mendadak

aah semua wajib . sy ank pertama bawah 25 pun kene jugak😂🤣

5y ago

haha awk try bg semngt kt diri . air ni sedap . sedap sedap . jgn fikir tak sedap . mesti boleh telan

Sy kena mnum 2kali..sbb ada keturunan diabetes 😢

5y ago

Sama la..😢

Tgk umur ibu mase mengandung..