Hai mommy smua, nak tnya tips turun kan gula?minum air gula bru ni,nurse ckp gula tinggi..risau pula

3 Balas

Diet LCNS (Low Carbs, No Sugar) - Kurangkan portion nasi ke sesenduk rata serta lebihkan sayur dan lauk. Berhenti masuk kan gula dalam masakan. Sos/kicap pun kena stop. Banyak gula tu. - Banyakkan minum air kosong. Kalau nak minum kopi/teh mesti kosong. No sugar at all. Sunquick tu tinggi gula tau. Tanpa letak gula pun tak bagus juga. Jgn lah kita minum ya. Nak minum lemon suam tanpa gula boleh. Susu boleh minum segelas. (Full Cream Milk/ Fresh Milk). - Jangan makan supplement yg bukan dibagi dari KKIA. Lebih memudaratkan. Ini contoh sajian LCNS ☺️. Pinjam dari group Kelab Diabetes. Kalau boleh, join trus group ni. Admin mmg strict tapi utk kebaikan juga. https://www.facebook.com/groups/848023719453332/?ref=share&mibextid=NSMWBT

minum air lemon suam sis..

1y ago

sy ad gdm on dc.. bila esk tu nk buat bsp mlm sblum pkul 10 tu sy akn minum sgelas lemon suam.. n pada hari kne buat bsp tu lepas bfast, lunch n dinner sy akn minum lemon suam jugak.. alhamdulillah bila minum lemon suam ni bcaan sy xlebih dr 5.. sis boleh try ye.. tp hari tu jgn ambil air mnis lgsung ye.. klau mknan mnis mcm kuih muih tu amek 1,2 mcm tu je buat rasa.. nasi sy mkn je portion mcm biasa.. xboleh nk buat suku2 separuh sbb sy cepat lapar.. sayur jgn lupa ambil

Stop gula putih

1y ago

betul.. sy stop trus gula putih.. mnum sunquick tanpa gula klau teringin nk rasa air sdap skit 😁