Air gula Hi nak tanya, air gula mmg smua ibu preggy wajib kena minum ke?

24 Balas

sy dah mengandung anak ketiga ni so far tak kena minum air gula lagi, sbb x de keturunan kencing manis @ umur baru 23. Pernah minum sekali masa ngandung anak pertama dulu sbb berat bdn naik mendadak tp Alhamdulillah tak sangkut

haritu tanya doc, kena minum air gula kalau sejarah family ada kencing manis, umur ibu atas 25, prev pregnancy ada kencing manis & ada lg tak ingat 😅 saya kena minum sbb dah 27 baru first pregnancy & minum masa week 28

saya kena minum awal sebab umur >25 & maternal obesity. ni nurse yang bgtau. rasanya kalau kena minum mmg nurse akan bgtau sebab 😬 lain orang lain sebab dia depends kepada risiko masing2 saya rasa

Wajib ke tak, rasanya dia tgk list risiko kencing manis tu. Kalau ada ✅ dekat list tu, hah wajib la Contoh: - keturunan ada kencing manis x - faktor umur - dan lain2 lg

sy umur muda, family xde keturunan kencing manis, berat bdn sy normal... tetap kne minum air gula jgk... ank dh nk msuk no 3... smua sma aje wajib kne minum...

Saya kena minum minggu 28 sbb preg umur >25. If ada sejarah/family kencing manis, kena minum time awal awal pregnancy jugak

saya dah nak masuk 7bulan . belum minum air gula lg . doc ngn nurse pun tk tnyaa apa ii. harap tk minum laa air gulaa 😅

2y ago

wahhh untung nye sis.. sbb skrg setahu sye smua wajib minum dh air gula.. rezeki sis la.. sye dah 2x hm 💆

Ada kriteria dlm buku pink utk minum air gula tp biasanya skrg paling kurang mesti ada 1x.. utk baseline

Saya x pernah minum air gula sebab saya declare awal2 sebelum bukak buku pink yg saya pesakit diabetes.

nurse ckp tahun ni semua wajib minum gula klau umur 25 tahun ke atas.. sblm ni utk yg berisiko je