Minum air gula

Assalam mommies² smua... Bln depan sy kna mnum air gula...tp nurse xde plak sruh sy berpuasa...ptut ka sy berpuasa mlm tu sblm mnum air gula.. #ingintahu #pleasehelp

22 Balas

Mesti kena puasa momy. Dari 10mlm tpi esok dtg awal2 ke kk spaya dpt giliran paling awal and dpt makan cepat. Klau kk sy dia bg minum air masak masa puasa tu.. tpi tktahu kk momy mcm mana.. kalau momy lmbt ke klinik maka lama la momy kena tahan puasa. Sy sblum klinik buka dh terpacak sbb xtahan laparr 😢 Lg2 baby dh besar bila lapar tu dia punya aktif dia smpai kita rasa nk muntah . Moga dipermudahkan urusan momy yaa

ye sis kena puasa start pkl 10 pm smpai pagi esok pkl 8 am amik darah.. lpas amik drh minum air gula.. lepas minum air gula langsung x boleh minum apa2 hatta air masak.. pkl 10 am sambung amik darah lagi kali ke 2.. lepas tu baru boleh makan.. btw saya nurse.. saya rasa nurse tu lupa bgtau sis

2y ago

kalau mengandung d bwah usia 25 tahun mmg xpyh ambik gula...25keatas baru ambik gula..

sama la dengan saya.. saya pun bulan depan first minum air gula.. saya tanya nurse siap siap kena buat apa.. nurse bagitau kena puasa start pukul 10pm.. 7.30am nak kena ada kat klinik sebab lepas minum tu tak silap kena tunggu dua jam.. cuba awak call kk kat tempat awak tanya procedure dia.. takut tak sama

2y ago

semua tmpt prosedur dia sama dik, even kat private ☺️..mgkin nurse fikir benda dh tahu kot.. atau dia lupa nk inform rasanya.. 😂

puasa dr kol 10pm...maybe nurse terlupa nk pesan kot atau maybe nurse rasa semua org dh tau benda ni so dia x yah bgtau lagi..sbb nurse sye ad lupa then dia ckp,"sorry2, sye lupa..puan kena puasa ya..semua org dh tau so sorry la terlupa nk bgtau" hahahaha

Salam IBU2 tumpang tanya..buku pink kena letak lg kat kaunter ambik nombor tu atau kertas putih saja kita ambik letak kat makmal sy lupa tanya..sbb sy pn kali pertama juga kena suruh minum air gula minggu depan ne..

2y ago

Inform kat kaunter pendaftaran yg sis nak minum air gula.Nanti dorg kat kaunter akn bgtau kne masuk kat bilik mana

biasa nurse suruh puasa start jam 10 malam. puasa lagi ok bagi saya memudahkan time nak minum sebab rasa dahaga so sekali nafas terus habis minum segelas😁

maybe nurse tu lupa pesan kot better sis puasa jer sbb itu mmg ada dlm procedure minum air gula tuk cek kadar gula dalam darah ibu mengandung

nurse KK kt tempat sy dari 1st pregnant Smpai 3rd selalu pesan before minum air gula kena puasa.. semoga dipermudahkan urusan awak..

Waalaikumsalam wak... Selalu kena suruh puasa.. jam10 malam begitu dh kena suruh puasa dah. Hanya bole minum air mineral shj.

kiranya awk dh tahu yg minum air gula kena puasakn.. so puasa je😊.. mmg kena puasa. mgkin nurse tu lupa nk ckp. 😂