Period delay upt negatif

Hai siapa ada pengalamam period delay sampai 2-3 bulan tapi upt negatif?? Saya dh pnah scan masa lewat sbulan. Tp sampai skarang xperiod2😅 nak kena scam lagi ke?? Upt still negtif

Period delay upt negatif
9 Balas

Benda2 gini kena check dgn doktor bru dapat jawapan. Pengalaman saya pula sy pernah tak period 2 bulan tapi tak pregnant sbb nya saya naik berat badan mendadak. Kebetulan kerja klinik saya tanya pada doktor terdekat, dia kata sbb berat bdn naik terlalu mendadak, hormon terkejut & ambil masa utk cover up size bdn iolls. Doktor tu nasihatkan maintain je berat badan sekarang jgn naik2 lagi.. Bagi hormon ok dulu smpai dtg bulan semula.. Alhamdullilah la lps maintain dtg bulan balik tapiiiii sakit sengugut dia nauzubillah.. Mungkin sbb gap lama tak period.

Sy pernah ada pengalaman 3 bulan tak period jugak tpi g klinik scan tak preg. Sblm ni period regular. Tetbe tak dtg period. Tapi ada simptom preg 😂 prgi 2 klinik dorang cuma nak bagi ubat turun darah. Tapi prgi 1 lagi klinik nih, dia scan, ada cyst, pcos both ovaries. Dpat ubat hormon, ubat utj pcos. Ambik masa lama jugak lah. Buat blood test utk full body smua. Bulan 8 darah kluar berketul. Bulan 9 tak period jugak. Cek upt dua line. Doakan kandungan sy kuat n sihat ye ❤️

Sy biasa last priod 14hb , tp bulan 8 priod dtg 23hb 3 hri je , bt upt negatif , bulan 9 plk dtg priod 8hb 5 hri juga , tak buat upt sbb ade kenduri kt rmh mntua , tngh2 knduri 10/14 titibe pitam , sy fikir mybe bnyk kje dkt sbulan sbok bli brng nk marhan , 17hb p klink sbb sakit pinggng mcm nk priod lps tu sbb risau juga priod asik dtg lewat , alhamdulillah postif Apa2 pun awk boleh p klink utk cek dlu

Pergi klinik sis check. Takut mcm2. Takut kalau pregnant tapi kita taktau semua kerja kita bedal je tak jaga. Takut kalau ectopic ke. Takut ada masalah lain ke. Nauzibillah. Apa2 pun pergi klinik. Saya even lewat sebulan period pun saya pergi je klinik 🤣 Kalau cuma masalah hormone ke takpe. Takut ada masalah lain pulak

kena check dgn dktr pakar sakit puan..kwan sya 6bulan tak priod and dktr suspect nak monopos umr dia bru je 27..kena periksa awal2 spya tidak trlambat .. 2bulan tak haid tak smstinya nak monopos je ye jgn stress ye sis..tkut sbb ectopic pregnancy pulk dan bnyk lagi faktor2 lain

1y ago

Alamak scarynya baru 27 xkan dh nak monopause.. biar btul dktr ni 😅

pegi klinik pakar puan.. mintak doktor scan.. selalunya hormon tak stabil selepas kawin or ectopic pregnancy... tak pun ada masalah lain macam pcos ke apa... baik pegi cek

Saya biasa xdatang bulan selama 3 bulan.. Dah check dengan dr, dr minta saya kurangkan stress & kurangkan berat badan

1y ago

Oo yeke sis.. saya ni first time. Biasanya setiap bulan dtg je..

Sama la saya..tp saya ambek pil perancang check upt negatif

pergi klinik