Assalammulaikum hye mommy2x..nak tnya sya da 29hari lewat period tpi upt still negatif...

Sekarang rsa perut cramp ,puting susu sakit...ada ka sya prgnt atau tdk....da buat upt 3 kli tpi still negtif ..upt first 3 hri lewat period..upt kedua 7hri lewat still negatif n last dua minggu lewat period upt still negatif...sya period x tratur...

5 Balas

Saya pernah mcm ni. Siap pergi kpj scan rahim scan perut kot ada pcos ke cyst ke takde pape alhamdulillah. Dr kata masalah hormon. Bulan 3 kalau tak keluar gak dr nak bagi ubat turun darah, atau ubat hormon camtu. Tapi lega darah keluar sendiri dan teratur dah 3 bulan. Saya makan ubat GLA shaklee sebulan terus okay dah teratur je.

2y ago

oowhhh.. mgkin sis..sya pun mcmtu jga da buat scan n medical cek up..dr ckp xda apa2x jga...ah shaklee punya product oky tu...

Hi. Nak tanya sy period dah lambat 48hari, sy check opk 2 line yg sama terang, bila check upt line yg bawah samar2 tp tak nampak sgt.. prgnant atau tak ye ?

2y ago

cuba cek dua minggu lgi sis..

try lgi upt next 2weeks kalau masih x period. kalau still negative jugak mkna nya period awak delay la tu sbb kn mslh hormon.

2y ago

klau ikut kn calnder ,period sya dtg 11 hb jun nhe...tpi da delay 3hri...

hi sis.. mcm mna prkmbgn sis ? prgnant ke..sbb skg sy alami yg sma...

1y ago

iya btl kak gguan hormon.. sy cek klinik dia bg ubat turun priod plak ..

maybe masalah hormon