UPT negatif

Kelmarin check upt negatif, tp period dh delay 5 hari. Bulan lepas mcm ni jgk, delay 10 hari lps tu period. Bila sepatutnya kena test upt? Adakah awal sgt test sbb tu negatif? Sebelum nikah jarang la delay period, biasa on time. Ataupun dia nk lekat tp sbb sy lasak jd turun darah.

8 Balas

Period delay walaupun sehari dah boleh check upt biasanya kalau jenis period tetap. Tapi lepas kawen memang hormon jadi tak tentu arah sikit. So kalau delay period, tapi upt negatif, boleh tunggu lagi seminggu and check semula atau tunggu jelah period tiba 🙃

klu sye, sye test ble palg lewat period nk dtg.. contoh, slalu nye period on tyme.. tp penah 1x period delayed 4 hri pastu bru period.. then ble sye delay period lg.. sye akan check hri ke 5.. so mcm sis mgkin bley check hri ke 11

10mo ago

okay baiklah..tq nanti cuba test lg

Sy masa baru lepas kahwin pon sama..period tiba2 jadi tingtong..padahal sebelum kahwin ok je regular.mmg kahwin buat hormon xteratur..awak mkn je folic acid bg psediaan awal sebelum hamil..semoga cepat dkurniakan zuriat🫰🏻

10mo ago

Aamiin..mkn jgk folic asid tp on off la. kalau ingat, mkn. kalau lupa xmkn

saya pernah mcm tu sis delay period lps kahwin smpj prnh brpa kali beli upt still negative. org tua ckp selalunya nak sangkut tu tpi xkuat lgi. in sha Allah sis nanti sangkut juga klu dh setahun kahwin

mcm sy Lepas kawen period sy dtg xdtg pastu Ada ckit Ada bnyk Ada yg xperlu pakai pad...tapi 2,3bulan je Lepas Tu normal semula biasala sbb hormone dah terganggu Lepas kawen ni...😅

10mo ago

amin² ya rabbal alamin ☺️

pengantin baru harus tahu.. lps nikah hormon berubah.. jd normal lari ckit kitaran period awak..

baru kawen ke?? perubahan hormon pengantin baru.. normal kalau period jdi tak teratur

10mo ago

haah baru kawin bulan 3

bila kawin hormon kita akan berubah. dah tak sama mcm awak sebelom kawin.