Tips bersalin

hai semua. if tak keberatan, boleh tak saya nak minta tips bersalin normal drpd ibu-ibu yang berpengalaman? 😁 saya dah nak masuk 39 weeks ni, and first time nak bersalin. rasa nervous sangat tapi at the same time excited 🥰

10 Balas

rajin buat jln itik,squat,buat kerja smbil mncangkung bykkn bjalan..gelek ats gym ball tu klau ada..sy pun tgh mnunggu hri ni 39w tp bby sedap lg dok dlm perut😅

3y ago

thank you puan atas tips tu 🥺 tulah saya tetiap hari pujuk baby untuk keluar sebab dah tak sabar nak jumpa dia 😆

rajinkan berjalan. buat senaman yg boleh longgarkan ruangan pelviks kita. tu je. insyaAllah nanti senang la bersalin. jgn lupa banyak kan berzikir dan tawakal

3y ago

insyaAllah, terima kasih banyak-banyak 😍

sy pun 39 w 1 day. ank kedua pun nervous jugak sbb yg first dulu induced jadi dah tau bila nak keluar. yg ni boleh keluar bila2. jadi nervous pulak. 🥴

3y ago

tu la. nak berak pun risau takut keluar kepala pulak kang 😆btw selamat bersalin kepada puan jugak.

Buat jln itik..sampai hospital kt ward tu bykkan berjalan..saya kjp je sakit contractions tu pastu da bersalin..baca zikir nabi yunus

3y ago

yup..sy bukaan dh 5cm pn still bjln lg..n mngu2 akhir byk kn snmn..bby first..tp mudah je bersalin..snmn kegel jgn lupa..bg otot kita kuat utk push nt.

sme gn sye 39 mggu 5 ary..tp xde tnda ape2 agi.first time jga nk bersalin.dah mcm2 kerja uat,jln pun xberhnti..masih xde tnda2

3y ago

wahh nak dekat due dah tu 😍 semoga dipermudahkan urusan ya puan 😊💗

Sy buat macam2 keje berat pun still baby lambat nak keluar. Nak jugak keluar 40w1d 🤣 takpe pujuk2 baby ye 😁

3y ago

Anak sy dah 1y2m 😁 ni baru nak masuk no 2. Takpe tak lama lagi baby keluar laa tu 🥰

sama lah dh 38 weakk 4 hari dh ni...mcm2 dh buat keje...tapi tnda2 tu x dtg2 agi

3y ago

duedate sepatutnya bila tu...sya sepatutnya 21/9...tapi ni x keluar2 baby🤣..x nk terlebih overdue date

banyakkan berjalan..selalu bersama dgn suami dan amalkan makan bendi

3y ago

baikk. terima kasih, puan 🤗

Sya 38 week. . bby pun still blm keluar juga. .ank kedua

3y ago

amin.semoga dipermudahkan

sama2