first pregnancy

hi momies, saya punya due 22/3 ni. nervous & excited sgt nak jumpa my baby tapi at the same time takut nk bersalin, ada tips tak utk mudah bersalin & mengurangkan risiko koyakan? & time pantang day1 dah boleh start makan jamu pulihkan dalaman ke? thankyou in advance ❤️

1 Balas

Saya pon first pregnancy skrg ni sis kandungan baru 23 mggu, due bulan 5 pon saya dah rasa debaran tiap2 malam memikirkan cara nak bersalin agar dimudahkan amin🤲🏻❤️ tapi apa yg saya dgar tips untuk kurangkan koyakan, hujung nak bersalin tu banyakkan bersama dgn suami, lepastu buat senaman squad, banyakkan berjalan, naik trun tangga. Untuk jamu tu saya tak sure sis. Mgkin akan ada sis lain yg jawabkan untuk tu. Apa2 pon smoga dipermudahkan segala urusan bersalin ye sis🌹

2y ago

Okay amin2 sis. InshaAllah sis moga2 segala urusan kita dimudahkan Allah amin🤲🏻❤️