Due december

hi mommies yang due december, dah prepare and ready ke untuk bersalin? 🥹 saya due 13/12. rasa takut sebab first mom but at the same time rasa excited sangat nak ada anak sendiri 🥹 semoga Allah permudahkan & selamatkan kita 🥹

32 Balas

Sy due 12/12,,ank kedua.. Moga Allah permudahkn segala urusan kite utk bersalin sume ye ibu2.. Alhmdulillah brg2 sume da siap.. Ade sikit2 je.. Da siap packing msuk ziplock. Nk msuk dlm beg jer.. Walaupon ank no 2 tpi terase mcm nk bersalin ank first sbb ank first da 4thn..pastu thn lpas sy gugur utk kndungan kedua.. Kire yg ni kndungan ke3.. Doakn sy yee,😊

6mo ago

awak kena serah diri doc ada bagi date ke?

I due anak ke4 6/12. Walaupun ank ke4, nervous tu still ada bila nak beranak haha. dah ready mentally and physically dahhh hehe. Yang penting, jga pemakanan, minum banyak air kosong, exercise. Time ni cuba la tengok2 exercise and cara pernafasan yang betul masa bersalin. Trust me, sangat2 membantu ☺️ InsyaAllah sis, semoga dipermudahkan urusan awak bersalin nnti!

6mo ago

Start 2nd trimester dah boleh berjalan dah sis. Tapi dah masuk 3rd trimester, kena rajin buat exercise. I weekends akan jaln2 kat taman, kat rumah duduk atas gymball, buat prenatal yoga sendiri kat rumah. Alhamdulillah so far 3 kali beranaka sblm ni semua dipermudahkan dan normal. Hopefully yang ke4 ni pun normal dan lancar ☺️☺️

Sama due 13/12. sy bakal Lahirkan anak ke4.. tp Siap awl semua dah brg baby sbb sblm ini dah 2 X czer & sorang normal.. jd ini pon akn czer . insyaAllah hujung bln 11 dah bersalin.. tetap Rasa gugup walaupun anak ke 4.. last bersalin pon 6 tahun lepas. semua excited sbb ank dah besar2 X sabar dpt adik br🥰...

saya 5/12 anak kedua , excited ada nervous pun ada sebab anak first dah 6tahun 🥹 anak first awal sebulan dia lahir , harap kalini tak jauh lah awal dari due . barang pun tinggal sikit je lagi . hopefully dah ready fizikal n mental . semoga dipermudahkan segala urusan kita ya mommies !

Hi, kita sama tarikh due 😍 excited tu tetap adaaaa! Even anak yg ke 4 hehe..Smga kali ni sakit yg natural, bukan di induce kan 🤭 sblom ni dah 2 kali induce .. smga dipermudahkan urusan kita semuaa ya. Brg2 mostly smua dah siap pack, tinggal nk bwak pegi hosp je..

11/12 due tapi gdm on diet , first mom also , excited, all dah siap packing, neves, tgh2 malam google psal urutan baby, cara tuam baby, jenis poo poo n apa yg tiba tiba terlintas, rasa cam alamak bnyk lagi ilmu x sempat belajar ni🥺 in sha Allah, cuba follow fhe flow

6mo ago

kita sama la gdm on diet 🥹

saya due 14/12. Dah siap packing masuk beg 85%. First mom jugak. Rasa tu macam2. Tapi, selalu positifkan fikiran. Saya doakan semoga segala urusan bersalin kita dipermudahkan semudah-mudahnya dan baby dan mommies semua sihat insyaAllah.

saya due 24/12..gdm on d/c..anak no5 barang2 dalam 75% dah siap...27/11 appt untuk ambil tarikh czer+btl..semoga urusan kita semua dipermudahkan...anak last umur 4 tahun..girl..yg ni boy..so barang2 semua kena beli baru😂😂😂

6mo ago

Sama la due date kite sis baby christmas eve 🤣🤣, semoga dipermudahkan urusan semua mommy2

saya 2/12 .. dh ready dh semuaa .. sama la kitaa , takutt tapi excited nak ada baby .. 1st baby kann .. semoga dipermudahkan segala urusan kita semuaa , ammiinn YaAllahhh ❤️❤️

5mo ago

sayaa nak kena serah diri 30 /11 nih kalau takberanak lagih,induce la jawabnya😩,

kita 15/12 walaupon anak ketiga tetap takut jugak tapi excited 😭 barang baru 80% je siap , ada lagi yg taksiap hehe , goodluck tau mommy ! semoga urusan kita bersalin nanti dipermudahkan ☺️❤️