Acid folic

Hai saya nak tanya. Utk awl pregnant ni. Asid folik mne yg bgus ye. Mohon pencerahan. ?

15 Balas

Mana² brand okay je.. asalkan cukup amountnya.. utk 1st trim kena ambil 400mcg, utk 2nd & 3rd trim kena ambil 800mcg..

5y ago

Ok tq sis

Sy makan Iberet je. Complete. Doctor bila tau sy makan Iberet diorg suruh teruskan je. Tak tambah ubat apa2 pun.

Sy dgn husband mkn folic acid appeton sis.. After 2 bulan sy successfully pregnant.. Best of luck to u..

Semua acid folic okay. Tapi saya prefer brand appeton. Boleh dapat kat guardian sbb harga lebih murah😅

5y ago

I seee.

Xkisah brand ape.. Yg penting ckup 4@5mg.. Biasa beli kt farmasi je sepapan rm2..

Apa2 jenis pun ok sis. Better beli kat farmasi sbb murah. Klu beli kat watsons mahal.

Masa awal pregnant sy makan iberet je. Lepas buat buku, start mkn zincofer

Iberet pun okay.. folic acid tggi and boleh mningktkn kdar hb

Sy beli kt farmasi je.. 5mg sepapan singgit je. Lg berbaloi

awal pregnant sy jumpa doc terus. doktor bg sy obimin shj.