Asid folic

Assalammualaikum, hamil 5 minggu dah boleh consume acid folik ke? Suplemen apa yg sesuai? Mohon pencerahan tq 😊 #acidfolic

8 Balas

boleh , acid folic ni selalu suggested by doctor seawal 3 bulan sebelum merancang lg ☺️ start dr sekarang pun bgus is ✨✨

1y ago

Tulah tapi saya baru amalkan semasa 5 minggu 😅

saya makan folic asid hovid 3 bulan sebelum ttc lagi. xde ambk suplemen lain. awak dah ttc berapa lama?

Acid folic ni elok makan sbelum pregnant lagi tmbah utk yg tgh merancang nk anak.

1y ago

Sama mcm sy skrg start xlalu makan dh. Tapi sis kena makan jgk nnti kesian kat baby xckup nutrition.

Sy amal sblm khwn lg sis ,3bulan nk khwin tu sy standby da start mkn da ☺️

Sebenarnya asid folik 3bulan sebelum preggy dah patut consume.. ☺️

Seeloknye mkn folic acid je yg dr bg.. try elak supplement lain..

1y ago

Setuju sgt ni

Waalaikumussalam mmg doktar akan suggest kan acid folik …

1y ago

Terima kasih suggest awak 🥰

sy amik asid folic sblom sy kawin lg