Susu untuk ibu mengandung

Nk tanya, Susu ap ye yg bgus utk diminum smsa mngandung? Pstu asid folik ni mkn 1x shari kn..

5 Balas

Sy td g KK dktor sarankn minum susu kotak full cream milk or low fat tu pun dh ok..before ni sy minum anmum choc tp dktor suruh stop coz anmum manis & blh effect kandungan gula dlm darah nnt..sy dh kena td xpasal2 nxt appoinment kena telan air gula 😔

2y ago

alhmdulillah bestnya.. tahniah ye sis.

any susu. x semestinya susu mengandung. sye nurse pesan minum je susu hl tu. ade folic acid dh siap dlm tu. xyah beli yg mhl2. yes, folic acid 1hari 1kali.

2y ago

sehari 4mg je.

Minum susu fresh milk je sis. Saya pun minum yg tu ikot suggestion Dr. Sbb susu khas ibu pregnant ni selalunye tggi gula.

2y ago

ok..tq ye sis

susu anglomac sis lg elok . xde gula dn slmat untuk ibu hamil . hoptal² guna susu tu ubtuk bg ibu lps brsalin . elok

2y ago

oouh yeke.. in shaa allah. tq ye sis

Saya minum susu kambing fresh je.. sbab mmg minum tu dari sblum pregnant lagi…

2y ago

ok..tq yer