milk booster

Hai mummy, blh tak tlg sy suggest kan milk booster yg okay or tips nk tmbah susu badan. Baby xcukup susu. Susu formula dh bnyk try tp xjumpa yg sesuai lgi so susah utk sy?

8 Balas

Kena Banyakkan minum air mask sis. Lepas tu try buat urutan untuk lancarkan pengeluaran air susu. Tuam pada breast pun okay. Ttg milk booster ni, bila saya tanya pendapat beberapa ibu yg lain, setiap orang ada milk booster tersendiri. Ada yg kata lobak putih, sayur sawi, air horlick, betik, pegaga, alfalfa, kurma. Macam2 lain. Yg penting kena cukup makan makanan yg berkhasiat 🤗💕

4y ago

Mcm saya kurang mnum air pun susu banyak juga..yg saya try nk kurang kan susu..sbb susu terlampau banyak ank pun xlarat nk mnum..anak lg smggu nk masok 6bulan

Sis try mgurut,think positif fikir yg susu ibarat air terjun mgalir,mnum holicks,sayur sawi,lobak putih,sup ayam kg or xkg pn xpe,mnum air masak byk2 .n yg pntg bg baby sllu isap bru ada pgluaran susu.mind set ada permintaan akn ada pgeluaran.gud luck

air halba, durian, jagung @ roti jagung milkbooster serasi dgn sy.. air suam kena minum secukupnya hari2.. boleh juga minum susu segar berperisa pun takpe.

Urut breast. Banyakkan minum air suam. Minum air rebusan halba, buah2 kering. Makan bubur kacang hijau. Kerap pam susu badan even takde susu pun.

4y ago

In shaa Allah. Mindset pun kena positif yg susu ada. Jangan stress2. Nanti susu makin kurang.

Sis search nama user tu dkt dlm apps ni. Dia ada share pasal breastfeed 🤗

Minum horlicks or chicken feet soup

Cuba air rebusan biji halba sis

byk mnum air masak..