hi

baby bru msuk umr 3 bulan...tpi susu badan kurang bby slalu meragam sbb lapar....ada siapa2 bleh suggest x susu formula apa yg sesuai or milk booster....

13 Balas

Klu sy, sy rebus kurma merah kering, longan kering.. Minum airnya.. Pastu mkn durian.. Minum air halba.. Milk booster sy.. Set kat mind susu cukup.. Susu ada.. Kene selalu stimulate bg susu kuar.. Direct bf baby.. Kerap pam.. Tuam bg lancar.. InsyaAllah susu cukup utk baby.. Jgn putus asa sis.. Dan klu boleh jgn niat lgsg nk bg susu formula tu.. Niat nk susukan baby smp at least 2tahun..

5y ago

Sya minum air halba tk brp menjadi la sis. Wktu awal2 minum. Smpai lencun baju. Pstu lama2 try. Tk menjadi dh.

Direct feed je sis..Ank meragam tu ada byk sbb, antara nya lapar, xselesa, kembung & etc. Lumrah bby mmg suka nges. Boleh tahu mksud susu bdn tu kurang mcm mna? Sis pam tgok susu sikit ke? mungkin itu lebihan drp slps menyusu. Sis direct feed je, boleh join group fb happy breastfeeding msia for more info. Remmber key word MORE DEMAND MORE SUPPLY. In shaa Allah boleh nyusukan sehingga 2tahun.

5y ago

Milk booster utk sis boleh cuba mkn & minum air rebusan kurma merah+gula batu. In shaa Allah susu meriah😊

Normal bby meragam . Mkin besar kna kerap nyusu. Jp2 bby akn lpar. Anak sy 5bln. Fully bf. Tgk klau dia kencing n ada berak tu bermakna susu ckup. Normal dia meragam mcm lpar . Tu sbb lmbt bg susu ataupn dia nk nyusu tp dgn cara lain. Anak sy bla bg nyusu je dia ngis2. Sy berdiri , selak baju smbil nyusu kn dia dan dodoikan . Trus ok dia

Konfem ke baby meragam sbb lapar? Biasa susu kt ni sesuai dgn keperluan baby.. Baby baru 3bulan.. Sekali minum xperlu smpai 9oz pon.. Klu sy, mmg xsuggest susu formula la.. Usaha sehabis baik dulu bykkan susu.. Doa byk2.. Niat tu paling penting.. Lain org lain milk booster nye.. Kene gali ilmu..

5y ago

Cari juga info mknn yg berangin.. Jd bile mkn tu berpada2 supaya baby x kembung perut tau sis..

Mcm mana tw susu kurang ? Klau picit pakai tgn lpastu nmpk susu kluar tu bermakna dh byk. Kdg bby ngis bla mnyusu ni ada sbb. Sbb pertama lewat bg susu , nk tgu dia ngis bru bg susu, mmg dia bebai la. Sbb kedua try dukung bg dia diam dulu. Pastu baru menyusu

Try karihome. Ni susu formula susu kambing. Ksian bby tu. Mcm bby 1st sy, ni lha yg mom sy suruh bg sbb tym dy scer dlu, dktr sndiri yg suggest susu ni....

Try je apa apa yg boleh help with production. If kena supplement, karrihome susu kambing ok

Kerap susukan baby supaya pengeluaran air susu dapat dirangsang. Banyakkan minum sup2

Mommy pam susu ke direct feeding?

Susu snow sis terbaik