Milk booster

Hi semua. Nak tanya ibu2 ada ambil suplemen ke apa milk booster ke utk banyak kan susu badan? Suggest please product yg lulus KKM. Terima kasih semua #firstmom

18 Balas

Agree with Reiko Lots of reading confidence trust and self love Eat anything that makes you happy Seek LC (certified / clinics / hospitals) Ask lots of questions, breastfeeding is a whole new book we never came across ☺️ Infact, in anything we eat, if we told our mind for example, “oh this kurma is a milkbooster for me” then kurma tu pun boleh jadi milkbooster Dont stress stress ☺️

saya first pregnant susu sikit. xdeny lah.. stress banyak sebenarnya.. banyak fikir. second ni, akhirnya dapat berpantang balik kg HAHAHA rasanya dah xstress kot. macam2 saya buat pon xjalan, stress memang padu betul masa tu. husband pon inshallah ikut balik kg 😂 harap xde dugaan yg besar yg boleh buat saya fikir banyak 😂😂😂aminnn

jangan fikir banyak sampai stress. stress akan menjejaskan penghasilan susu badan. makanan juga kena seimbang. kalau risau tak cukup khasiat, boleh minum susu yang khas untuk mama. saya minum mamom pregolact untuk pekatkan susu badan. alhamdulilah, ia berhasil.

jgn lupa konsep supply vs demand. kerapkan power pumping.. rilek2 window shopping masa pam utk boist oxytoxin. sy dlu sumbat lama n susu dh bkurang. so bg susu tepung je awl2.. then push banyakkan susu guna konsep tu alhamdulillah full dpt full bf

tak ada ibu.. sy cukup mkn nasi.. minum air kosong bnyk.. susu dh melimpah sampai basah baju.. kdg sy mkn kurma kdg mkn bayam hijau kdg minum horlicks susu sy bnyk.. yg penting jgn stress jgn kata susu x cukup lh apalh itu bg effect pd susu kita

Have you tried drinking red dates goji berry? boleh beli kat kedai cina. Tapi make sure rendam/cuci dulu before rebus buat air. Gigit2 juga kurma and goji tu. N you must eat a lot of DHA (ikan ikan)

Hi mommy. Boleh pelajari ilmu penyusuan dari pakar laktasi seperti Puan Nad Masrom dan pakar yang lain. Kadang yang susu memang banyak pun tapi bila ilmu kurang jadi susu drop.

Tak perlu produk pun sis.. Kena jaga demand n supply jer. Ambik real food macam lobak putih pun okay jugak.. Susu memang akan banyak.. Produk Milk booster semua tu scam jer..

ada booster free tapi org takmau,nk yg berbayar jgk 🤭🤭 1) mindset 2) Happy 3) healthy food [mknan rutin] 4) Demand & Supply 5) ILMU breastfeeding

2y ago

tak semua diberi rezeki susu dpt hasilkan susu yg banyak. kadang rasa dah jaga pemakanan, mood mindset semua, belajar itu ini tapi susu tetap sikit. nak jaga emosi sebagai perempuan baru lepas bersalin lagi lah payahhhh