Jom Share

Hai mommy2, Jom share bila mommy2 dpt tahu mommy2 pregnant? Saya alhamdulillah, syukur kepada allah, rezeki sebulan selepas kawin terus dpt tahu mengandung. Terkejut sebenarnya. Semoga yg ttc Sekian lama tu Allah makbulkan doa kalian untuk punyai zuriat sendiri. Jgn pernah mengalah. Jgn menyerah. Selagi kita punyai rahim, kita berpeluang untuk pregnant. Berjuang sehabis boleh je kawan2.

Jom Share
29 Balas

Sy pun rezeki awal, harini 3/12/19 dah 20 weeks. Kawin raya puasa. Dua minggu lepas raya haji rasanya, dapat tau pregnant. Tak sangka sebab period tak teratur. Alhamdulillah segala puji bagi Allah. Memang niat nak ade anak dalam masa terdekat. Semoga kita semua dipermudahkan dalam segala urusan. Yang masih takda rezeki tu, semoga diberikan rezeki anak secepatnya. Aaamiinn3 yaa rabbal alaminn. 🌼❤🖑🖐👶

4y ago

Ya Allah yeke. Terima kasih atas doa2nya. Semoga awak suami & baby sentiasa diberi kemudahan dunia akhirat. Aamiinn. 💕🌼

Alhamdulilah saya skrg dh 4 bulan mengandung. Kahwin 15hb 8 lepastu 1hb 9 Check upt dah double line. Alhamdulilah. Sempat 15 hari manja2 dgn suami. Semoga akak2 yang belum ada rezeki dapat anak in shaa Allah suatu hari nanti pasti ada rezeki anak buat kalian. Jangan mengeluh dan jangan berhenti berusaha

4y ago

Tahniah.. Jaga kandungan elok2.. Sy doakan baby n awak sihat n selamat.. Sy dah deliver, baby almost 3m,saja share pengalaman.. 🤭

sy pun sebulan lepas kahwin dah lekat. Majlis bertandang sy 2 bulan selepas majlis nikah. Kiranya masa majlis bertandang tu dah bunting pelamin. Nasib baik masa tu tak ada alahan...cuma kurang selera makan dan cpat letih. Seminggu lepas majlis terus bukak buku pink. Time tu dah dpt alahan muntah2 teruk.

4y ago

Biasa lah tu.. Alhamdulillah.. Tahniah.. Jaga kandungan elok2 ya mommy

Saya jenis period tk regular.. Dpt tahu masa baby 19weeks 3days 😂 pegi scan doc ckp "baby sudah besar leyyy" .. Lpastu beriya ckp "eh tp sy period haritu?" doc ckp "itu bkn menses, tp baby u tk stable" tp tula kuasa Allah, bleeding sbulan lbh tk gugur bby still lekat.. Now da 28weeks 😊

4y ago

Terina kasih atas perkongsian

Nikah 8/2018 bila 9/2018 dpt thu pregnant ta sangka dh sbuln tapi tak ad rzki bleeding and miscarriage 7w and pregnat lagi sekali 3/2019 tapi miscarriage juga pa bulan 4/2019 alhamdulillah Allah bg rzki lagi lpas dua bulan sy pregnant blik now kandungan dh 22w5d doakan sy ya mummy..

4y ago

Tq sis..

bulan 2 kwen..bulan 3 dpt taw prgnant..tp sblom taw tu siap main badmnton..mlm tu bru taw prggy..pstu bulan 4 start bleeding then gugur..pstu bulan 7 lpas dpt berita suami naik pangkat,,pstu saja try cek upt..double line . .skrg alhmdulillah dh 22week..harap2 baby sihat smpai lahir

4y ago

Alhamdulillah.. Semoga hat baik2 saja untuk baby n mommy.. Semoga dipermudahkan urusan ya💕

Sy genap 1st anniversary tahu pregnant tp x ada rezeki bln 4/2019 missed miscarriage janin x menjadi.. Alhamdulillah x lama lps tu bln 7 pregnant semula second time.. Mudah2an kali ni selamat hingga bersalin.. 🤗 🥰

4y ago

Mommy yg pernah keguguran jgn pernah BERHENTI mencuba. Usaha selagi mampu kudrat kita. Allah sebaik2 perancang. Semoga ada sinar ya untuk awak2 yg belum rezeki. Xpe. Buat yg terbaik. Jgn cepat putus asa dan mengalah

Lepas jer akk nikah umur 21thn akk dh g beli ubat perancang huhu..3 bulan mkn so x ngadung lah..pas dgr kawn sek dh ngadung teringin pulak nk dpt baby..terus berhenti bulan kemudian tu terus lekat..alhamdulillah skrg dh 6org ank..

4y ago

Terima kasih.tu lah..akk pun cr semangt dlm ni..suka baca pengalaman org ngandung..mcm2 ragam hihi..dl x de info2 gni..ada masalah refer doc je lah kan.

Sama la..sebulan kawen dpt tau pregnant. Pastu mertua ckp x logic sbb xpernah lg org baru kawen pregnant. Pastu lahir pramatang sebab kena sawan then makcik2 asben pulak sambung mengata kita dah pregnant sebelum kawen😑

4y ago

Allahu akhbar.. Tahniah sbb akak berjaya lahir kan dia.. Abaikan mulut org.. Dorg x tahu kira kitaran haid tu, biasa lah org tua.. Akak kuat.. Allah uji akak sbb sayang akak.. Its okay as long as baby akak sihat n suami bagi sokongan moral, akak akan bahagia.. In sha Allah.. Jaga baby elok2 kak., 💕💋

sy pun lps sbulan kawen,pregnant..tp masa tu xdak rezeki,blighted ovum,gugur masa 12w..tp alhamdulillah 2bulan lps tu preggy balik,skrg masuk 30w..doakan sy slamat bersalin ya.hehe

4y ago

Tahniah mommy.. Semoga dipermudahkan.. Xlama dah tu.. Wahhhh😍💕❤️.. Sy pon dah selamat deliver.. Now baby almost 3m.. Semoga mommy n baby sihat♥️