Ingin bertanya klinik Swasta dan KK?

Hai mommy semua .. saya nak tanya klinik swasta atau KK mana satu yg bila chekup bagi detail lengkap?? Terima kasih?

81 Balas

Pengalaman saya, KK memang detailed.. Tapi masa scan doktor agak kalut. Ya lah sebab ramai patients kan... Tapi still check ukuran baby, heartbeat etc. Cuma kalau swasta (yang saya pergi) doktor scan lama, dalam 15 minit & bukan scan bahagian rahim je. Dia tunjuk kat kita sekali pundi kencing & check kot-kot ada cyst atau benda-benda luar biasa dalam perut kita. And doktor layankan je kita dengan husband nak tengok lama sikit baby bergerak & heartbeat pastu bagi record video. Pastu boleh tanya je apa-apa soalan doktor akan explain detail.

4y ago

Betul swasta dr layankan je ibu bapa yg xsabar menanti baby ni hehe