Ingin bertanya klinik Swasta dan KK?

Hai mommy semua .. saya nak tanya klinik swasta atau KK mana satu yg bila chekup bagi detail lengkap?? Terima kasih?

81 Balas

Saya check kat swasta but detail . Saya compare dengan kawan check kat KK sama yg saya kena check. Beza saya biasa check monthly weekend & boleh pilih waktu. Lepas tue every month scan ini yang best hihi

Kk lgi baik,lama tggu x mngapa...nk dpt anak pon bukan senang,syukur Allah mengizinkan... k.swasta bkn smua xbgs,tpi awal² p dh bg pngalaman ngeri....kita bayar bkn msok free..ckop lh skli je jejak

Kk.. Sbr jelah nak tgu no giliran. .kalau sye mmg akan minta wktu petang walau mata mgantukkan.. Sbb kalau pgi mmg dh bnykkan. Kalau petang ok lah sikit kiter datang awal sebelum bnyk org..

5y ago

Hahaha. .mata memang susah nak bawa bincang kalau dah kul 1 mcm tu. Memang mata pandang bantal je.

Sy penah ke swasta n kk. Lebih detail checkup kk. Tapi tak tahan menunggu lama huhu.... Swasta pun still tunggu, tapi idok selama kk. Better fully checkup n the best is kk.

Mana mana pun detail, tengok je awk nak bersalin kat swasta ataupun kerajaan. Swasta akan banyak mahal la. I prefer bersalin kerajaan, C section pun 100 lebih je.

Saya checkup kt kk n swasta. Dua2 saya gi. Sbb plan nk bersalin swasta. Tp buku pink bukak kt kk, in case mana tau tiba2 terbersalin kt hosp kerajaan pula.

Swasta details n cepat..mcm2 soalan boleh Tanya..kalau KK bukan xleh Tanya kdg patient ramai,Dorg penat muka ketat..xjadi nak Tanya bebnyk info 🤭

dua dua detail. tp scanner mesin swasta camggih la kot depends on klinik.. KK free from top to toe..swasta All must be paid include vitamins..

Swasta kalau scan mmg detail. Semua sudut dia tengok. Scan je lama. Lain just amik urine test, bp and berat badan je. Kancing gigi ada jugak.

Sy suka swasta bab detail scan bby tu, setiap kali check up mesti scan... Bila dpt tgk prkembangan bby, asa slmt selesa & tenang...