11 weeks

Hai mommy semua . Nak tnya lah 11 week tapi perut sy kecik je mcm tk mngandung . Normal ke? Berapa week bole rasa bby bergerak?

110 Balas

Sy pun 11 mggu.. Sy buka buku merah mggu lepas 10 mggu.. Tp doctor ckp pelik kenapa perut sy besar then dia suggest utk scan kandungan sy. Allahuakbar.. Terkejut sy bila doctor bgtahu kandungan sy adalah bayi kembar.. Tk terkata sy sbb ni kandungan ke dua sy selepas ank pertama 12 tahun. Alhamdulillah.. Rezeki sy & suami.

1y ago

ya Allah seronoknye 😭

Setiap badan tak sama ye awak.. follow the flow je selagi kesihatan baby no problem. . Nanti bila baby dah start beraksi, awak yg takkan senang duduk . Tambah lagi bila baby asyik tolak2 pundi kencing 🤭🤭🤭

2y ago

Samaaa laa kita hehe

sy semalam buat buku 9w6d.. nurse tekan perut katanya tak rasa ape.. harini dh masuk 10w bwh perut kembang sikit je.. risau jugak sbb nurse kata tak rasa ape2 tu.. lagi 1 nurse kata tak normal kalau ada rasa mcm sengugut.. risau je baby xnaik.. minggu depan nak cuba scan swsta.. harap semuanya baik baik saje

saya pun risau..aritu nurse cakap tkt baby kecik...11 week juga...sy pula mmg gdm + insulin..perut rsa cengkam tp perut bwh mcm kempis...x besar pun..sy mmg chubby...tp fikir positif ja,mungkin lain org lain perut...hehe..

3y ago

InshaAllah.. semoga dipermudahkan urusan kita..aamiin...😊

normal, ikut jenis rahim sbnrnya. tilted uterus / retroverted uterus ni susah sikit nk nampak perut. jgn risau bknnya penyakit ke apa, dia mcm tgn kidal vs. tulis guna tgn kanan je.. special yg tilted uterus ni

1y ago

Sy tilted uterus dan 11w. Kadang sy confuse perut sy buncit Sebab makanan Atau baby dah nampak.

Alhamdulillah.. Sy dh pun selamat me lahirkan si Kembar perempuan yg tidak seiras pd usia kandungan 37w genab secara pembedahan. Sy doakan rakan2 yg lain dipermudahkan urusan juga & dikurniakan zuriat ank2 yg soleh solehan dan membahagiakan hati ibu ayah ❤️

sy haritu baru 9 week kakak ipar dh ckp dh makin besar perut .. Hamil? 😂😂blm bgtau .. suprise konon ..😅😅tpi ipar² pmpuan ckp sy Hamil .. mcm X jdi lh suprise ni .. sbb dri 2015 try X baby😅

InshaAllah tak ada apa, saya pun 11 weeks, dgn badan mmg berisi lg xrasa langsung. tp Alhamdulillah sugar smua stable. Kena bykkan bertenang. Doktor kata haritu 20 weeks keatas baru akan betul2 dpt rasa baby bergerak sbb faktor badan berisi dgn kulit tebal. kita doa sama2 ya..

Normal sis..tgk atas bdn ibu laa..mcm sy bru nk msuk 8 week tp prut da mcm 4 bln😂..even sblom preggy x buncit pn..depends dgn bdn kite sis..asal bby sihat ok laa..

1y ago

owhh kira baby gerak dlm perut..bkn perut kite🤣😂awak bley rse grakan bby..sllu lps kite mkn or time kite nk tido..die aktif gerak..

Saya 19 weeks baru rasa baby gerak. Skrg 21 minggu pun perut tk berapa nampak lg. org tktau pun saya pregnant hehe dont worry sis, lain org lain sifat badannya. Asalkan baby membesar dgn sihat and sempurna. Semoga dipermudahkan urusan semua mommies 🥰