11 weeks

Hai mommy semua . Nak tnya lah 11 week tapi perut sy kecik je mcm tk mngandung . Normal ke? Berapa week bole rasa bby bergerak?

99 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy pun 11 mggu.. Sy buka buku merah mggu lepas 10 mggu.. Tp doctor ckp pelik kenapa perut sy besar then dia suggest utk scan kandungan sy. Allahuakbar.. Terkejut sy bila doctor bgtahu kandungan sy adalah bayi kembar.. Tk terkata sy sbb ni kandungan ke dua sy selepas ank pertama 12 tahun. Alhamdulillah.. Rezeki sy & suami.

Baca lagi
3w ago

smaa sis sy pn pregnant bby kembar . ptut pn prut nmpak besar 😅

sy semalam buat buku 9w6d.. nurse tekan perut katanya tak rasa ape.. harini dh masuk 10w bwh perut kembang sikit je.. risau jugak sbb nurse kata tak rasa ape2 tu.. lagi 1 nurse kata tak normal kalau ada rasa mcm sengugut.. risau je baby xnaik.. minggu depan nak cuba scan swsta.. harap semuanya baik baik saje

Baca lagi

Setiap badan tak sama ye awak.. follow the flow je selagi kesihatan baby no problem. . Nanti bila baby dah start beraksi, awak yg takkan senang duduk . Tambah lagi bila baby asyik tolak2 pundi kencing 🤭🤭🤭

1y ago

Betul saye pun same.. Kencing jgn cakap lah tiap tiap satu jam nk kencing.. Sblom mengandung sehari nk kencing pun payah

Alhamdulillah.. Sy dh pun selamat me lahirkan si Kembar perempuan yg tidak seiras pd usia kandungan 37w genab secara pembedahan. Sy doakan rakan2 yg lain dipermudahkan urusan juga & dikurniakan zuriat ank2 yg soleh solehan dan membahagiakan hati ibu ayah ❤️

saya pun risau..aritu nurse cakap tkt baby kecik...11 week juga...sy pula mmg gdm + insulin..perut rsa cengkam tp perut bwh mcm kempis...x besar pun..sy mmg chubby...tp fikir positif ja,mungkin lain org lain perut...hehe..

11mo ago

InshaAllah.. semoga dipermudahkan urusan kita..aamiin...😊

normal, ikut jenis rahim sbnrnya. tilted uterus / retroverted uterus ni susah sikit nk nampak perut. jgn risau bknnya penyakit ke apa, dia mcm tgn kidal vs. tulis guna tgn kanan je.. special yg tilted uterus ni

Saya 19 weeks baru rasa baby gerak. Skrg 21 minggu pun perut tk berapa nampak lg. org tktau pun saya pregnant hehe dont worry sis, lain org lain sifat badannya. Asalkan baby membesar dgn sihat and sempurna. Semoga dipermudahkan urusan semua mommies 🥰

sy haritu baru 9 week kakak ipar dh ckp dh makin besar perut .. Hamil? 😂😂blm bgtau .. suprise konon ..😅😅tpi ipar² pmpuan ckp sy Hamil .. mcm X jdi lh suprise ni .. sbb dri 2015 try X baby😅

sama lah sis. saya pun harini cukup 11w. hari hari usap perut dan tgk kat cermin. bilalah nak besar perut ni 🤣 pastu risau kenapa perut tak besar. siap google lagi. maybe yelahkan lain org lain badannya. semoga kandungan kita membesar dgn sihat ye sis 🥰

Normal sis..tgk atas bdn ibu laa..mcm sy bru nk msuk 8 week tp prut da mcm 4 bln😂..even sblom preggy x buncit pn..depends dgn bdn kite sis..asal bby sihat ok laa..