11 week prgnnt

Kandungan 11 week,Dah boleh rasa gerak baby dalam perut tak....kita ada rasa bergerak bahagia perut.. mungkin usus kita kot....

18 Balas

sy rasa pergerakan baby start 13 minggu. rasa mcm ada jentik2 perut tpi dlm sehari sekali dua ja. mkin besar kandungan mkin aktif sampailah dah nak bersalin baby still aktif. 40 minit sblum bersalin msih sempat kira tendangan ank😂.skrng baby dah lahir ternyata memang aktif. lompat2 , pusing sna sini, xboleh duduk diam. 😂

Ikut kn sifat dh cukup, die gerak tapi susah nk rasa sbb die terlampau kecik lg Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

Baru td saya tanya nurse masa montly check up. Nurse kata kebiasanya utk 1st time pregnancy, anggaran (20 weeks) ke atas baru boleh terasa pergerakkan baby 😄

sy 15week dh start rasa pergerakan baby,now dh 21week..alhamdulillah,baby aktif sngt tengah mlm,nk tido pon xboleh...😀

Saya 5bulan dah strt rasa bby gerak. Alhamdulillah sampai skrg bby active sgt. Kita nak tidur mlm je strt dia menendang dalam tu.

awal sangat tuh sis , biasa 5bulan ke atas baru rasa tendang tendang kat perut 😍 mungkin tuh nadi si ibu atau angin dalam perut ...

1st time preggy 20 wks keatas bru sy rasa bby kick,tu pon slow2 je. y 2nd ni 15 wks dah rasa geli2...20 wks, dia dah mcm ninja😅😅

bbu gerak dh cuma tak rasa lgi...sbb msih kecil...13 @ 14 week keatas in shaa allah dh rsa gerak2 tu

klau ikutkan baby mmg dh gerak..tp tk dpt rse lagi..paling awal rse 15weeks bru dpt rse dia gerak

hri tu sy scan.. 11minggu, kaki tgn baby bergerak2 agak lincah tp sy xdpt rse.. sbb masih kecik..