Berapa week baru rasa bby Bergerak?

Assalam hai sy dah masuk 19week tp blum rasa lg pergerakan bby, normal ka? Kdg2 sy cuma rasa perut sy mengeras shja 😅#firstbaby #firstmom

4 Balas

Normal tu. Klu 1st time, 20w keatas bgantung pd bdn ibu. Sy rasa slow kick masa 24w. Nti lama2 akn jd kerap & awk dpt detect pattern kick bby

2y ago

Tq awak 🥰🥰

Sy since 13-14w dah start rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin. 19w dah makin kuat rasanya.

Normal sis. Kadang2 tu dia dah gerak tp kita fikir mcm angin. Sebab gerakkan dia halus😊

2y ago

Oh yaka sbb kdg2 tahan nafas kjp ada rasa geli2 juga 😅😅

normal