Sembelit

Hai mommies,mau minta tips mcm mana nak hilangkan sembelit time pregnant. Dh mnm 3 liter air tiap hari sampai kembung perut masih lagi sembelit. Stress juga sbb saya ni jenis yg 'melabur saham' tiap hari.bila tak 'melabur lebih 3 hari stress.

1 Balas

normal akn sembelit masa pregnant sbb kndungan menekan saluran bahagian dlm.. minum air kne minum sikit2 walau 3 liter tu.. minum sikit, nnti minum lagi, nnti minum lagi.. jgn minum skalu sampai sparuh botol.. pastu mkn buah2 sayur2.. tinggi serat.. sy kalau sembelit, mkn tosei je.. 😊