ubat sembelit

nak tanya , boleh ke makan ubat ni time pregnant ? saya memang makan ubat ni sebelum pregnant lagi sebab sembelit memang teruk sangat , sampai seminggu lebih juga . saya ada minta doktor ubat sembelit and dia bagi yang cecair tapi tetap tak jalan . macam macam dah saya makan untuk membuang , stress juga #ingintahu #firstmom

ubat sembelit
4 Balas

cuba amalan setiap hari makan bayam + broccoli + buah berries. sy 3 hari mggu lepas sembelit smpai sakit sgt perut. tp dh semggu ni mkn 3 jenis mknan ni, syukur lancar saja membuang. kena elak mknan @ minuman manis, yg bergoreng kalau boleh elakkn dlu kalau msh sembelit. bykkn mkn mknan berebus daging & sayur

Awk dh rujuk dgn Dr ke pasal ubat ni ? Sbb awk pregnant kn..sy xberani nk tnya pendapat org ln selain Dr..sy sembelit time pregnant ni pon Dr bg Lactul…tp xtau la kalau ada mommy dlm sini pernah mkn wktu pregnt

kalau pregnant dan sembelit biasa doc bg ubat yg sumbat dlm dubur tu je.. ubat consume ni dia tak bg sbb awal kehamilan

Awak.. Kalau susah membuang.. Pagi2. Lepas subuh tu makan dragon fruit sebiji. Insyaallah lancarr. Cubaalaa