Sembelit masa pregnant

Salam, semua. Siapa ada tips untuk hilangkan sembelit ni? Dah tiga hari berturut sembelit aje. Dahlah sakit gilerrrr. Harini je dah 3 kali membuang sembelit. Perittttt 😭😭😭 #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

Minum air byk sis..makan pisang/dragon fruit warna merah ...bykan mkn sayur ..kalau x boleh jugak..jumpa doktor... sy hari tu pun sama... sy pergi farmasi bagitahu die orng .. . sis kalau pergi farmasi pun kena bagitahu die orng... sis mengandung brp weeks apa semua.. hri tu sy pun ada masalah sembelit minta ubat dkt farmasi tpi die orng suruh consult dgn dktr... tpi kalau nk beli boleh je. cuma die orng risau kandungan je. lepas minum air secukup mkn buah sembelit makin ok.... apa pun sis jumpa doktor dulu kalau x tahan sgt...

1y ago

i seeee. okayy saya try makan buah dulu. stock buah takda kat rumah tu yang sembelit aje. thank you tau for suggestion ☺

sy Alhamdulillah dah 27w ni pernah sekali je sembelit.. lepas tuh Alhamdulillah senang je membuang

1y ago

tulahh saya before this elok je membuang. tiber masuk awal tahun ni sembelit pulak 😢😢 ni harini takda sembelit tapi kat area lubang tu still pedihhh

mkn buah oren waktu pgi time perut kosong, then minum air masak tu suam ii panas sikit...

1y ago

okayy terima kasih awak 😊

saya sembelit makan yogurt lactel tu. beli yg bekas besar buat makan dua hari. elokkk

1y ago

selain tu makan buah juga tau. saya tiap hari makan buah. tukar2 jenis buah bg tak jemu

beli kt farmasi ubat syr. lactulose sis..

1y ago

oraittt thank you awak 🤗🤗