5 weeka 3 day

Hai nak tanya sy preggy 1st time. ? n nak tnya je. Kalau 5 weeks mmg perut xnampk mcm preggy kan? And ade tips x nak elakkan sembelit. Time preggy ni sakit sgt perut bila sembelit ??

7 Balas

5minggu kcik lg sis😅blum lg trbentuk ckup sifat smuanya ...dh 5bln nti br nmpk... Hurm..sis.kne byk minum air kosg...mkn sayuran n buahan bg elak sembelit .or minum susu frisomum pn bgus leh elak sembelit

5weeks terlalu kecik sis. Dah 5 bulan ke atas baru nampak mcm preggy 😁 ye sis sembelit normal. Kena banyakkan minum air, makan buah dan sayur.

mcm saya kdg2 sembelit , kdg2 tu cirit birit pun ada . hehehe xmentu . saya xde makan apa2 ubt or susu . just control makan n bnykan mkn sayur3

Kalau makan ubat iron tablet kk bagi tu senang dpt sembelit.. if dats d case kene mintak dr tukar ubat

saya amal osteamatrix untuk lawas pencernaan. mmg sesuai dgn saya. amalkan mkn sayur sayuran hijau jgk

kna mnum air masak byk. pastu mkn buah. sbb mkn ubat mmg sembelit.

Jus pati delima 👍🏼