Sembelit time pregnant

Hi mommies! Boleh share tak tips utk atasi sembelit time pregnant ni? ??

10 Balas

Saya mnum air ksong.paksa at list 1.5 liter shri.kku x ckup air dlm dan rasa badan lemah.byk air bdn rigan skit dn kepala x rasa cpt pening dan mabuk.tambh saya ada migren doc kata nk elak mual..kurg skit migren wjib ambil air putih lbh..takat 5 bulan ni buang air mudah 2x shri slu pg dn ptg.skrg rjin mkn buah jambu batu sb hb low.agak situ mudh buang air bsar.

Sembelit sebernarnya u tak cukup calcium. Baby u dah amek ur calcium sebab tu tak cukup. So boleh ambil susu or broccoli, supplement pun boleh. Amek makanan tinggi fiber pun helps.

Sy pun sama.. Tapi tadi lepas mkn betik.. Asyik ke tandas.. Lega rasanya.. Kalau x, perut rasa xslesa..

Saya mkn vitamin c effer 1000mg sekali dgn buah delima.Tak sembelit walaupun mkn iron supplement

I makan buat prune sunsweet tu. Lega jugak lawas buang air lepas tu 😂

Sy mkn buah delima, in shaa Allah baik untuk semblit dan kesihatan

Saya amalkan vitamin C. Alhamdulillah takde sembelit

Bykkan mkn sayuran hijau n air masak

Makan sayur hijau dan air masak

Minum susu🤗🤗