Normal or blighted ovum

Hai mommies. Sy sekarang dh 7 minggu. Gmbar scan kat bawah ni ada kemungkinan blighted ovum tak? Gmbr masa scan 5 minggu 5 hari & 7 minggu. Nmpk kantung makin besar cuma janin tak nampak lagi. Saiz kantung pun tak sama dgn LMP. Setakat ni sy takde bleeding or spotting. Sakit2 perut pun takde. Sy first pregnancy. 2 tahun ttc. Mmg sgt risau dan pikir macam2 selagi tak nampak janin. DR belum diagnosed blighted ovum la. Cuma kena scan lgi 2 minggu

Normal or blighted ovum
20 Balas

Jangan risau sis, saya pun macam tu haritu.. saya haritu time scan 5weeks kantung ada besar dan memanjang ke bawah, tapi kantung kosong.. pastu repeat scan 7weeks alhamdulillah baby ada je tapi kecik lagi, pstu doktor repeat scan lagi 9weeks, baby dah sama size dgn weeks.. kadang2 tak nampak tu sebab kecik sangat lagi.. saya irregular period, skrng dh 12weeks 3hari… fikir positive je tau sis❤️❤️

1y ago

iyaa baik sis. sy pikir positive je . maybe kecik lagi atau perut tebal smpai tak nmpk janin 😅tu je sy pikir