9 week scan

masa sy scan 5week, tak nampak apa2 termasuk kantung. scan 7 week nampak kantung shja yg ada. doktor suspek kandungan tak jadi (blighted ovum) repeat scan 9 week alhamdulillah dah nampak janin & degupan jantung. jadi yg sama situasi ngn sy, jgn risau klau awl2 nampak kantung je. insyallah positifkn diri, baby sorok je tu #firstbaby

12 Balas

Macam sy , masa 7weeks scan nampak yolk sac saja dalam kantung,, lepastu 8weeks 5days sy pegi scan lagi nampak la fetal pole(janin) tapi ukuran 6weeks 5 days dan no heartbeat.. skrg usia kandungan dah 9weeks 6days pegi scan kantung kosong ja.. macam mana tu mommies ? Ada yang penah alami .. smpai dr pun xbrani nak ckp apaa , dia just ckp follow up KK macam biasa dan kalau sama mgkin akan di refer Hosp.. doakan sy ..

Ya allah sis saya risau sbb saya scan 7week tapi hany kantung shj . Doktor ckp maybe tak jadi . Tpi bagi lagi sminggu . Tp sy tk dtg tunggu 2weeks lagi . Lusa dah nak checkup lgi inn shaa allah smoga ada rezeki sy dn suami 🤲🏻😥

Mgandung yg pertama dulu' 9wk, nmpk kantung je..doc ckp ada cyst jgak.. Tp blom rezeki, kaka redha, mghuni rahim kaka 11wk je.. 😌 Skrg alhamdulillah, lps 3bln, kaka dpt 2 line Lg..semoga baby sht nnti..jumpa 4 bln akn dtg syg❤️

sy pula klau ikut kiraan dah 6w aritu skali doktor scan 5w1d n nmpk kantung saja.. huhu insyaAllah 3 minggu lagi nak repeat scan n ngam2 dah 9w doakan baby sy sihat dan dgr heartbeatnya aaminn2 ya rabbal alaminn 🤲🏻

3y ago

hi awak, macamama masa minggu ke 9? ada nampak janin? sy scan 7w cuma nampak kantung je n masatu ada spotting. doc suspect blighted ovum n minta dtg lagi 2 minggu

sy repeat scan 9w hny nmpn kantung dan cuma ada putih2 ke dlm kantung.. doktor srh sy refer GH.. kmgkn kehamilan x jadi.. sedih rs sbb 10thn menanti ank ke 2

sya 9 mggu dah nampak kantung baby dah doctor cakap Hari cuma tggu jantung baby berdetak je lagi 10/2/2022 pergi kelinik cek jantung baby

sy sama situasi mcm awak masa week7, tp sy ada spotting sikit. nak tanya, masa week9 tu perut awak dah start membesar ea?

3y ago

perut sy lambt nmpk babybump sb sy berisi. hehehe

sis nak tanya. masa sis awal preg tu ada spotting tak? kalau ada berapa hari sis kene spotting?

3y ago

@nazihan ali : kalau ada spotting better bagitahu nurse. Walaupun sikit. Dia akan bagi ubat kuatkan rahim

Semoga dipermudahkan segala urusan sis.. Doakan sy juga ye sis.. Lama dah menanti.. 😊

Sya punya kantung n baby still tak nmpak..skrang dh 8 weeks pregnant 🥲🥲

1y ago

Hi adakah awak ada hilang simptoms pregnancy?