Blighted Ovum, Any hope?

Hi mommies. Saya baru scan tadi kandungan spttnya 9w. Nampak dua kantung tapi belum nampak janin dan heartbeat. Mungkinkah saya mengalami blighted ovum atau janin tidak dapat dikesan kerana masih terlalu awal? Mungkinkah minggu seterusnya ada harapan saya melihat ada janin dalam kandungan saya. Setakat ini tiada tanda-tanda saya mengalami keguguran.

3 Balas

ikut rezeki sis. mungkin Ada lmbt nmpk. tp pengalaman Sy dlu scan smpai 12w pon kosong je. mmg xde bleeding tp doc dh ckp xkan bole survive more than 3 months. 13w Sy gugur bru keluar kantung xcuci.

3y ago

tq sis. sekiranya bukan rezeki, sy berserah.

Period sis regular tak? Kalau tak regular mungkin baby still kecik..cuba repeat scan lagi 2 minggu..saya haritu kes sama mcm sis..tapi keguguran pd week 12..

3y ago

InsyaAllah semoga ada rezeki anak ni 😘

Ada mommies yang pernah mengalami perkara yg sama mcm sy?