Adakah blighted ovum

Hi, saya nak tanya ada sesiapa yg sama pengalaman dengan saya? Kalau ikut 1st day period yg lepas, harini saya 7 weeks 2days. Semalam ada spotting, saya takde rasa sakit & saya terus pergi scan. Doctor kata tu tanda2 awal keguguran, sebab dia scan pun hanya nampak kantung sahaja. Doc bagi ubat kuatkan rahim, dia suspect blighted ovum & minta saya datang lagi 2 minggu untuk tengok ada nampak janin atau tak. Saya takut juga sebab perut saya pun tak membesar lagi. Saya sedih sangat2 macam takde harapan. Ibu2 doakan janin saya muncul dgn sihat ye lagi 2 minggu :')

1 Balas

insha allah sis. pengalaman first sy pulak mmg blighted ovum. 12-13w pon saiz kantung 7w

3y ago

macamana masatu doc suspect blighted ovum? masa 12w tu, perut awak pun tak membesar la ye?