Suspected blighted ovum

Hi mommy. Ada ke sesiapa yg ada pengalaman suspected blighted ovum (kantung kosong)? Kalau ikot saiz kantung, dah 8weeks. Kantung semakin membesar tp masih tak nampak janin/heartbeat. Boleh share pengalaman? Should tggu atau serah diri ke hosp? Thanks

6 Balas

Hi , mcam saya klinik buat appointment utk refer ke hospital ( masani 11week ) Hospital pulak cakap suruh tunggu seminggu tunggu kantung jatuh sndiri , kalau kantung tak turun jugak diorang akan masukkan ubat bagi kantung tu jatuh sendiri . Tapi saya masatu tak smpai sminggu , saya bleeding teruk n terus ke emergency n then cuci terus tanpa ubat dan bius🥲 sbb saya dh bleeding n kantung tak turun lagi masatu

8mo ago

haah sis masa jatuh tu macam period😭sakit . tapi skrg alhamdulillah saya pregnant balik , baby 2024 . semoga segala urusan awak dipermudahkan ye sayang

Pengalaman saya tahun lepas , masuk 12minggu baru dapat tau kantung kosong sebab ada spotting sikit , lepas scan klinik doc bagi surat untuk p hosp, bila p hospital doc bg tempoh 2 minggu dari tarikh tu utk p semula hospital sebab tak dak rasa sakit , tapi lepas seminggu perut dh rsa sakit mcm nk bsalin , malam tu p hospital doc masuk ubat tak lama lepas tu kantung jatuh

10mo ago

Terima kasih share pengalaman sis. Utk masa ni sy decide tggu lagi 2minggu. Doakan sy moga ada rezeki dan kabar gembira utk sy waktu scan 2minggu lagi.. 😭

Sy. Sy cek di swasta. Dr suruh tunggu & bagi masa 2 minggu. kalau tak turun jgk, dia akan refer ke hospital. alhamdulillah turun sendiri.

10mo ago

9w tapi kantung size 7w. last scan 9w tu, Dr cakap dalam masa 2 minggu kalau tak gugur sendiri, dia akan refer ke hospital utk cuci

sekarang ada alahan tak? ada alahan mengandung.. kalau alahan tiba2 stop maknanya kandungan tak menjadi ke tak?

10mo ago

Alahan semakin kurang. Cuma upt masih maintain pekat. Doakan sy ye awak. Moga ada berita gembira waktu scan 2minggu lagi 😭

skrg sis mcm mne ye

9mo ago

apa cite sis