Normal or blighted ovum

Hai mommies. Sy sekarang dh 7 minggu. Gmbar scan kat bawah ni ada kemungkinan blighted ovum tak? Gmbr masa scan 5 minggu 5 hari & 7 minggu. Nmpk kantung makin besar cuma janin tak nampak lagi. Saiz kantung pun tak sama dgn LMP. Setakat ni sy takde bleeding or spotting. Sakit2 perut pun takde. Sy first pregnancy. 2 tahun ttc. Mmg sgt risau dan pikir macam2 selagi tak nampak janin. DR belum diagnosed blighted ovum la. Cuma kena scan lgi 2 minggu

Normal or blighted ovum
20 Balas

Kalau 5mnggu mnkin ya tk nmpk bby lg tp klu 7mnggu pnglman sy dah nmpk .awk fkir postif sja insya allah smua urusn awk d prmudahkn

1y ago

Amin 🤲🏻 terima kasih

maaf lah. nak tanya kalau kita Bru lagi ada isi ada tak besar ke mungkinan yang payudara kita tak sakit ...siapa pernah terjadi

1y ago

Ada awk..sy x sakit pun…

Kalau bentuk kantung tu Normal rasanya.. Nanti dia bulat la then 9w nanti nampak la & dgr degupan Jantung bby... Insha'Allah..

1y ago

insya Allah. terima kasih sis bagi moral support . nanti lepas 2 minggu sy akan scan lagi. 🤲🏻

insyaAllah doa yg baik²🥰. seeloknya minggu ke 8w-9w sis scan ya,kalau scan awal takut pikir bukan2.

Sy pn scan masa 7w tak nmpk apa cuma ada kantung saja, repeat scan 10w baru nmpk, biasa 8w ke ats bru nmpk,

1y ago

Ya InshaAllah ada, jgn risau

sy pom scan mase 5 week nampak kantung jew ...nti scan blk nect chekup...think positif jew...

jika saiz kantung lebih drp 25mm tp xnmpk janin...ini blilightwd ovum.

1y ago

kt mana nk refer tu size tu ?

nnti ada scan klau 8 week, nnti nmpak dh janin

kalau 5 minggu mmng tak nmpak lg sis

jgn stress ya..doa baik2